Στο «μικροσκόπιο» Ντογιάκου η αποφυλάκιση του προπονητή από την Κρήτη

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου μπαίνει η υπό όρους αποφυλάκιση του προπονητή που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Κρήτη: Αποφυλακίστηκε προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλακή

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του.

Σε περίπτωση που ο κ.Ντογιάκος διαπιστώσει «κενά» στο σκεπτικό μπορεί να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.

Στο «μικροσκόπιο» Ντογιάκου η αποφυλάκιση του προπονητή από την Κρήτη

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του προπονητή από την Κρήτη / Eurokinissi

Κρήτη: Στη φυλακή ο λυράρης για τον βιασμό ανήλικου

H καταδίκη σε 401 χρόνια φυλάκισης

Ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220. Αυτά αντιστοιχούν σε 25 πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής, τα οποία μειώθηκαν στα 20 με τον νέο ποινικό κώδικα και τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 13 χρόνια ποινής. 

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές.

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο προπονητής τάε κβον ντο που ασελγούσε σε ανήλικες

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο προπονητής αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Τρίπολης μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top