Λαμία: Στο εδώλιο ξανά ο γιατρός για τον «μαρτυρικό» θάνατο του Δημήτρη

Τι λέει ο δικηγόρος του χειρουργού

Σε ποινή κάθειρξης οχτώ μηνών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια καταδικάστηκε ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος χειρούργησε τον 9χρονο Δημήτρη. Ο εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση και πρότεινε ποινή κάθειρξης τριών ετών. 

Λαμία: «Το παιδί μου μαρτύρησε, σφάδαζε από τους πόνους»

Το παιδί είχε πάει με τους γονείς του στο χωριό τους στη Φθιώτιδα για ολιγοήμερες διακοπές και μετά από μία πτώση από το ποδήλατό του τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με αβάσταχτους πόνους, χωρίς κανείς από τους γιατρούς να καταλάβει ότι είχε υποστεί περιτονίτιδα συνέπεια ρήξης εντέρου. 

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή.

Λαμία: Τι υποστηρίζει ο χειρουργός

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του χειρουργού του νοσοκομείου της Λαμίας υποστήριξε πως ο πελάτης του, ως άνθρωπος, πονά βαρύτατα και βουβά για τον θάνατο του μικρού αγοριού. 

Λαμία: «Πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο και το πήρα σε φέρετρο»

Ωστόσο, όπως είπε, η Αρχή Διαφάνειας, η οποία ερεύνησε την υπόθεση επί 2,5 έτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γιατρός δεν έκανε κάτι λάθος στην άσκηση καθηκόντων του και αφήνει μια αιχμή ότι πιθανόν θα έπρεπε να ζητήσει τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων νωρίτερα, χωρίς όμως να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό θα έσωζε το παιδί. 

Ο 9χρονος Δημήτρης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατό του και πέθανε από ιατρική αμέλεια

Ο 9χρονος Δημήτρης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατό του και πέθανε από ιατρική αμέλεια

Πρόσθεσε ότι και στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οι γιατροί ακολούθησαν την ίδια φαρμακευτική αγωγή με τον γιατρό και ότι επί τέσσερις μέρες που ο μικρός Δημήτρης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας, έδινε αγώνα για να τον σώσει. 

Λαμία: «Το παιδί μου έφυγε μαρτυρικά»

Από την άλλη η μητέρα του 9χρονου, είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες στην εκπομπή πως το παιδί της έφυγε με φρικτούς πόνους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να το βοηθήσει. 

«Το παιδί είχε παραισθήσεις. Ήταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε σε βοήθεια. Η τελευταία του λέξη ήταν βοήθεια. Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Τελικά στην επέμβαση του έβγαλαν 63 εκ. σάπιο έντερο. Έστειλαν το παιδί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και μέσα σε τέσσερις ώρες έφυγε», είχε πει. 

Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη δήλωσαν ότι αισθάνονται μια μικρή δικαίωση, μετά τη δικαστική απόφαση, αν και το παιδί τους δε γυρίζει πίσω. Ωστόσο, όπως είπε η μητέρα του στις Αλήθειες με τη Ζήνα, πρέπει γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από ιατρική αμέλεια να ξέρουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top