Λαμία: «Το παιδί μου μαρτύρησε, σφάδαζε από τους πόνους»

Καταδικάστηκε ο γιατρός που χειρούργησε τον 9χρονο Δημήτρη

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη, που υπέστη σοβαρές κακώσεις στην κοιλιά όταν είχε πέσει από το ποδήλατό του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε οχτώ μήνες κάθειρξη με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όμως ο εισαγγελέας εφετών πρότεινε ποινή κάθειρξης τριών ετών. 

Λαμία: «Πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο και το πήρα σε φέρετρο»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η μητέρα του παιδιού, η οποία δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. 

«Το παιδί μου έφυγε με φρικτούς πόνους, σφάδαζε από τους πόνους, έφυγε μαρτυρικά, γιατί;», αναρωτήθηκε με δάκρυα στα μάτια. 

Όπως είπε, βρισκόταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε τους γιατρούς και τη μητέρα του να τον βοηθήσουν γιατί οι πόνοι του ήταν αφόρητοι. 

Ο 9χρονος Δημήτρης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατό του και πέθανε από ιατρική αμέλεια

Ο 9χρονος Δημήτρης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατό του και πέθανε από ιατρική αμέλεια

«Το παιδί είχε παραισθήσεις. Ήταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε σε βοήθεια. Η τελευταία του λέξη ήταν βοήθεια. Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Τελικά στην επέμβαση του έβγαλαν 63 εκ. σάπιο έντερο. Έστειλαν το παιδί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και μέσα σε τέσσερις ώρες έφυγε», είπε η μητέρα. 

Αυτό που η ίδια δεν μπορεί να διανοηθεί είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του χειρουργού από τους συναδέλφους του, αλλά και από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας. 

«Ήρθαν μάρτυρες υπεράσπισης οι χειρουργοί και ο διευθυντής της κλινικής. Με έχει σοκάρει η στάση τους και η προσπάθεια συγκάλυψης. Πώς το έκαναν αυτό; Δεν έχουν παιδιά αυτοί οι άνθρωποι;», αναρωτήθηκε. 

Πλέον αισθάνεται μια μικρή δικαίωση, αν και το παιδί της δε γυρίζει πίσω. Ωστόσο, όπως είπε και η ίδια, πρέπει γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από ιατρική αμέλεια να ξέρουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top