Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Η εκτίμηση του Μαρουσάκη

Λίβας το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα

Έντονες διακυμάνσεις θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με την άνοιξη και τον χειμώνα να κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα επικρατήσει. 

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία, αλλά έρχεται νέα από εβδομάδα

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα τους αναφέρει ότι μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, φέρνοντας ακόμα και χιόνια, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ θα υπάρχει και έντονη αφρικανική σκόνη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, οι καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη. Επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά βαριά, με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης αλλά και γύρης να αιωρείται σε πολλές περιοχές», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αγγίξουν ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου. 

«Φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο (1/4) αλλά και η Κυριακή (2/4) θα είναι δύο ημέρες με γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης ο γνωστός μας λίβας», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Καιρός: Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα

Από Δευτέρα όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να κινηθεί ανατολικά νοτιοατολικά επηρεάζοντας τη χώρα μας. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές - καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά μας.

«Οι ενδείξεις που μας μεταφέρουν τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα θέλουν τη ροή των αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια να κυριαρχεί τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι ο έντονα άστατος καιρός θα κυριαρχεί μαζί του και οι έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Μαρουσάκης: Ο καιρός το Πάσχα

Όσο για τον καιρό το Πάσχα, αν και είναι ακόμα νωρίς, ο γνωστός μετεωρολόγος σημειώνει ότι σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση θα είναι βελτιωμένος, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top