Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία, αλλά έρχεται νέα από εβδομάδα

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία εξπρές που έπληξε την χώρα, όμως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού από εβδομάδα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά θα παραμείνουν οι ισχυροί άνεμοι και οι σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει λίγο περισσότερο σε σχέση με την Τρίτη (28/3), αλλά αυτό δε θα κρατήσει πάρα πολύ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα βελτιωθεί, αλλά θα παραμείνει άστατος. Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου αναμένεται νέα κακοκαιρία, η οποία θα πλήξει τη χώρα.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα 8 τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σχεδόν αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: «Έρχεται νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα»

Η κακοκαιρία εξπρές υποχωρεί τις επόμενες ώρες από την Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα υπάρξει νέα αλλαγή του καιρού από τη Δευτέρα (3/4). 

Ειδικότερα, ανέφερε ότι από την Πέμπτη (30/3) αναμένεται ο υδράργυρος να ανέβει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας μια σημαντική αλλαγή από το σκηνικό που επικρατεί το επόμενο 24ωρο, όπου το κρύο θα είναι τσουχτερό σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι βροχές και τα χιόνια θα δώσουν τη θέση τους σε ηλιοφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος σε κάποιες περιοχές της χώρας, ειδικότερα στη δυτική Ελλάδα, αλλά μεγαλύτερη θα είναι η επιδείνωση από τη Δευτέρα.

Η αλλαγή του καιρού θα κρατήσει έως τις 5 Απριλίου, με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top