ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατάληψη της Πρυτανείας - Δέκα προσαγωγές

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Στην εκκένωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία. 

 

 

Σύμφωνα με πλήροφορίες έχουν γίνει δέκα προσαγωγές.

https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/592652/sfragizetai-h-katalhpsh-111

H Πρυτανεία του ΕΚΠΑ τελούσε υπό κατάληψη από τις αρχές Μαρτίου - Eurokinissi

Η Πρυτανεία τελούσε υπό κατάληψη από τις αρχές Μαρτίου, από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές καλλιτεχνών σχολών, για την τραγωδία στα Τέμπη και την υποβάθμιση των σπουδών τους.

Άγρια κόντρα στη Φιλοσοφική: Στο στόχαστρο καθηγήτρια για μία ανάρτηση!   

Την ώρα της επέμβασης της αστυνομίας οι καταληψίες φώναζαν συνθήματα για το άσυλο. Χθες η διοίκηση, με μία ανακοίνωση, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, με την Αστυνομία να προχωράει σήμερα στην εκκένωση του.

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από επτά χρόνια

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Σφραγίζεται η κατάληψη «111»

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top