Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από επτά χρόνια

Τέσσερις συλλήψεις

Εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η αστυνομία στις 06:00 το πρωί. 

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης, που από το 2015 είχε καταληφθεί από την ομάδα αντιεξουσιαστών «Mundo Nuevo».

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Κατά την έφοδο στο κτίριο εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός. 

Η αστυνομία κατάσχεσε διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ από έξω συγκεντρώθηκαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της αναρχικής ομάδας «Mundo Nuevo» που φώναζαν συνθήματα. 

Το κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη εδώ και επτά χρόνια - thestival.gr 

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης και βρισκόταν υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015.  Το κτίριο λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

Πριν από τέσσερις μήνες η ΓΑΔΘ εκκένωσε ακόμη μία κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Εγνατία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, δημοσιοποίησε τον τερματισμό της κατάληψης. 

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!», έγραψε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top