Άγρια κόντρα στη Φιλοσοφική: Στο στόχαστρο καθηγήτρια για μία ανάρτηση!   

Αναδημοσίευσε σχόλιο για το «αβγό του φιδιού» με αφορμή τα Τέμπη  

Αντιδράσεις αριστεριστών φοιτητών κατά της καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, για μια ανάρτησή της για τα Τέμπη (video Star) 

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ μερίδας φοιτητών και της καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Η πρόεδρος του Tμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, αναδημοσίευσε ανάρτηση δημοσιογράφου που έκανε λόγο για «επώαση του αυγού του φιδιού», ανήμερα της διαδήλωσης για τα Τέμπη.

Τέμπη: «Προειδοποιούσαμε εδώ και χρόνια» κατέθεσαν οι εργαζόμενοι 

Μέλη φοιτητικής κίνησης την προπηλάκισαν, ζητώντας την παραίτησή της. «Καταδίκασα την τοξικότητα», απαντά η ίδια μέσω του STAR, ενώ συνάδελφοί της ξεκαθαρίζουν ότι: η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι διαπραγματεύσιμη! 

Η ανάρτηση που άναψε «φωτιές» στις 8 Μαρτίου   

«Σήμερα στη διαδήλωση, τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν υβριστικά. Κατά του Μητσοτάκη, κατά της κυβέρνησης, κατά της αστυνομίας και των δημοσιογράφων. Δεν είχαν πολιτικό υπόβαθρο, ήταν βγαλμένα από τα φασιστικά κιτάπια της Χρυσής Αυγής» έγραφε  η επίμαχη ανάρτηση.   Η Βάνα Νικολαίδου αναδημοσίευσε κείμενο του δημοσιογράφου Λουκά Βελιδάκη, υιοθετώντας την άποψη ότι «επωάζεται εδώ και καιρό το αυγό του φιδιού». 

Η ανάρτηση της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ για τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Η ανάρτηση της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ για τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη 

Μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» (αριστεριστές)  της καταλόγισαν -μεταξύ άλλων- ότι: 
-χαρακτήρισε ως «φασίστες» τους διαδηλωτές για τα Τέμπη
-κι ότι εκείνη «παλεύει να μην αποδοθούν ευθύνες». 

Tέμπη: Πορείες φοιτητών σε όλη την Ελλάδα - «Ήταν η κακιά η (χ)ώρα»

Βάνα Νικολαΐδου στο Star:  καταδίκασα την τοξικότητα και τη ρητορική μίσους 

Η ίδια η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή δήλωσε στο Star:  «Όποιος διαβάσει την ανάρτηση δε νομίζω ότι αναγνωρίζει κάτι απ’ όλα αυτά που μου καταλογίζουν. Εγώ αυτό το οποίο καταδίκασα είναι την τοξικότητα και τη ρητορική μίσους. Συμφωνώ με τον κ. Βελιδάκη του οποίου το κείμενο αναδημοσίευσα, ότι πρόκειται για εκκόλαψη του αυγού  του φιδιού». 

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Πρύτανης του ΕΜΠ και το τμήμα Πολιτική Φιλοσοφίας του Παντείου, τάχθηκαν υπέρ της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top