Τέμπη: Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους οι δύο σταθμάρχες

Τρία νέα πρόσωπα κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή

Τέμπη: Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες- ρεπορτάζ Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες θυμάτων κινούνται νομικά, ζητώντας δικαίωση για τα παιδιά τους. Στο μεταξύ, η ώρα της απολογίας έφθασε για τους δύο σταθμάρχες που είχαν απογευματινή βάρδια την ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Στον ανακριτή οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στον σιδηρόδρομο

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 24/3 θα παρουσιαστούν στον Εφέτη Ανακριτή οι δυο σταθμάρχες που κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, κατηγορίες ίδιες δηλαδή με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.  

Τέμπη: Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους οι δύο σταθμάρχες

Ο απογευματινός σταθμάρχης Π.Κ  που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα εξηγήσει όμως ότι, όπως έκρινε, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας. 

Aποκάλυψη Star: Oι σταθμάρχες δεν κατέγραφαν στο βιβλίο το ωράριό τους

Ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 – 22:00 και όχι 14:00 – 23:00. Θα καταθέσει ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες. O εφέτης ανακριτής θα τα δει όλα και τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες που κάποιοι υποστήριζαν ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

Τέμπη - συμβασιούχος σταθμάρχης: «Δεν έχω ευθύνη για την τραγωδία»

O επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου. Υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες έπρεπε να φύγουν στις 23:00.

Tέμπη: Τρία νέα πρόσωπα κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή

Στο μεταξύ, σήμερα, το κατώφλι του εφέτη ανακριτή που ερευνά το φρικτό δυστύχημα πέρασαν τρεις εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών, καταθέτοντας ότι εδώ και χρόνια τα τρένα λειτουργούσαν χωρίς τηλεδιοίκηση και τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. 

Αποκάλυψη Star: Σχεδόν νεκρή η τηλεδιοίκηση το 2012 – 2019  

«Φταίνε όλοι αυτοί που καθυστερούσαν τα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας από το 2000 μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Νίκος Λάζου, πρόεδρος εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Tέμπη: Τρία νέα πρόσωπα κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Tέμπη: Τρία νέα πρόσωπα κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

«Μέχρι το 2019 είχαμε συναντήσεις και διάλογο με την πολιτική ηγεσία. Μετά το 2019 καμία απάντηση» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Οι τρεις άντρες που πέρασαν το κατώφλι του εφέτη ανακριτή λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπης και έμειναν στο γραφείο του για περίπου μια ώρα ο καθένας. Παρέδωσαν φακέλους με εξώδικα και επιστολές που είχαν στείλει στις αρμόδιες αρχές.

Δικαίωση ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων 

Στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας βρέθηκε σήμερα και η οικογένεια του 22χρονου Ντένις Ρούτση που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών. Αντί για γενέθλια ετοιμάζονται να του κάνουν το 40ήμερο μνημόσυνο, η μητέρα του ζωντανή-νεκρή ζει πλέον μόνο για έναν σκοπό.

Τηλεδιοίκηση: Εξοργισμένοι Οι Συγγενείς Θυμάτων Των Τεμπών - Video

«Περιμένω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών όλων γιατί ήταν μια μαζική δολοφονία και ήταν άδικο για όλα τα παιδιά» είπε η μητέρα του Ντένις, Μιρέλα.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου 22χρονου ποδοσφαιριστή, Ιορδάνη Αδαμάκη, από την Καβάλα θα προσφύγει -σύμφωνα με πληροφορίες του Star- ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Οι συμπαίκτες του στον αθλητικό όμιλο Θεσπρωτού, ακόμη περιμένουν τον Ιορδάνη στις προπονήσεις.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη/ ΙΝΤΙΜΕ Κυδωνάς Γιώργος

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη/ ΙΝΤΙΜΕ Κυδωνάς Γιώργος

«Είμαστε πάρα πολύ εκνευρισμένοι, στεναχωριόμαστε που πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Ό,τι και να πούνε δε μας αγγίζει… Φοβάμαι να μπω σε τρένο αυτή τη στιγμή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το αφιερώσουμε στον Ιορδανή» είπε ο Αλέξανδρος Πιαστόπουλος, ποδοσφαιριστής και πρώην συμπαίκτης του θύματος.

Τέμπη: Kόντρα για τις ευθύνες

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις ευθύνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με αφορμή την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού. 

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι με θάρρος αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί και είπε ότι φταίμε όλοι και γιατί είναι τόσο δύσκολο να την πούνε αυτήν την κουβέντα όλοι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να βάλουν πλάτη. Δεν μπορείς. Μπορείς μόνο να τους ζητήσεις συγγνώμη» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top