«Πάγια τακτική των Ελληνίδων να καταγγέλλουν τον σύζυγο για βία»

Ενεργοί Μπαμπάδες: «Η βία δεν έχει φύλο»

Όλα όσα είπε το μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ), “Ενεργοί Μπαμπάδες - Για τα δικαιώματα του παιδιού”, Εμμανουήλ Μπαρουλάκης

«Η βία δεν έχει φύλο», λέει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, “Ενεργοί Μπαμπάδες- Για τα δικαιώματα του παιδιού” σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε και απέστειλε στην ελληνική βουλή και στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, με αφορμή ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ενδοοικογενειακή Βία και την Ισότητα των φύλων.

«Το ψήφισμα είναι η επιτομή του μισανδρισμού, δυστυχώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ο πατέρας, ο άνδρας, παρά μόνο η γυναίκα ως “θύμα” και ως “φτωχοποιημένη μετά από ένα διαζύγιο”. Είναι απορίας άξιον, πώς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται μέσα στις οικογενειακές και στις ενδοσυντροφικές σχέσεις, ο “αυτουργός”, προδιαθέτοντας έτσι την κοινή γνώμη, ότι είναι ο άντρας και δεν αναφέρεται ως “το αυτουργό μέλος”, προκειμένου να υπάρχει μία πιο ουδέτερη στάση σε αυτό το θέμα», είπε στο star.gr o Εμμανουήλ Μπαρουλάκης, μέλος της ΑΜΚΕ,“Ενεργοί Μπαμπάδες- Για τα δικαιώματα του παιδιού”.

«Φτάνει πια ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αποξενωμένοι πατεράδες που στερούνται τα παιδιά τους», αναφέρουν οι Ενεργοί Μπαμπάδες στο κείμενο που συνοδεύει το Δ.Τ - φωτ. unsplash

Συνεπιμέλεια: Εξετάζεται η εναλλασσόμενη κατοικία για τα παιδιά

Όπως πρόσθεσε, οι αντιδράσεις στο συγκεκριμένο ψήφισμα είναι πολλαπλές και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εγχώριο επίπεδο.

«Δεν υπάρχει ούτε σε ευρωπαϊκό, ούτε σε εγχώριο επίπεδο, ούτε μία διευκόλυνση, ούτε μία δομή για τους πατεράδες, οι οποίοι δέχονται κάποια μορφή ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν μόνο για τις γυναίκες… Περίτρανο παράδειγμα, η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το “panic button”, που αφορά μόνο στις γυναίκες. Δηλαδή, ένας άνδρας είναι μόνο “αυτουργός”...».

«Panic button»: Πώς θα το εγκαταστήσετε στο κινητό και πώς θα λειτουργεί

«Η βία δεν έχει φύλο και αυτό αποδεικνύεται»

Προς επίρρωση όσων αναφέρουν οι «Ενεργοί Μπαμπάδες», ότι “η βία δεν έχει φύλο”, παραθέτουν στο σχετικό δελτίο τύπου στατιστικά στοιχεία για τη σωματική κακοποίηση παιδιών, που έδωσε στη δημοσιότητα το Χαμόγελου του Παιδιού και στοιχεία για τις Αυτοκτονίες στη χώρα μας, της ΜΚΟ Κλίμακα

«Η πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία του Χαμόγελου του Παιδιού, αλλά και από ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα, είναι ότι περισσότερες φορές θύμα είναι ο άντρας, πάρα η γυναίκα. Από τις 271 περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης παιδιών που καταγγέλθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 στο Χαμόγελο, στις 68 υπεύθυνος ήταν ο πατέρας και στις 203 η μητέρα. Μιλάμε για ένα ποσοστό υπερτριπλάσιο. Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στις διάφορες ενημερωτικές εκπομπές και τα κανάλια, γιατί η μητέρα πρέπει να προστατευθεί», ανέφερε ο κ. Μπαρουλάκης.

Βίντεο με τίτλους ειδήσεων, που ετοίμασαν και ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Youtube, οι Ενεργοί Μπαμπάδες για να καταδείξουν ότι η «Η βία δεν έχει φύλο». 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ που επικαλούνται οι “Ενεργοί Μπαμπάδες”, το 2022 σχεδόν 8 στις 10 (78%) αυτοκτονίες διαπράχθηκαν από άνδρες, ενώ το υπόλοιπο 22%, από γυναίκες αυτόχειρες.

«Δεν είναι τυχαίο το ποσοστό. Ένας άνδρας θα καταφύγει δυστυχώς, στην αυτοχειρία, γιατί δεν μπορεί να βρει λύση πουθενά αλλού, αφήνοντας τα παιδιά του ορφανά», πρόσθεσε ο κ. Μπαρουλάκης.

Το σχετικό γράφημα της Κλίμακας για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας το περασμένο έτος

«Το ψήφισμα της Ε.Ε δημιουργεί τρομερές ανισότητες»

Σύμφωνα με τους “Ενεργούς Μπαμπάδες”, το συγκεκριμένο ψήφισμα της Ε.Ε αποτελεί «εξόφθαλμη διάκριση των φύλων». 

«Αν αυτό το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περάσει και γίνει ένας νόμος του κράτους, θα έχει υπερνομοθετική ισχύ, που σημαίνει ότι θα είναι πάνω από όλους τους νομούς. Η έμφυλη βία, την οποία δέχονται οι άντρες, σε όλα τα επίπεδα θα δημιουργήσει στο μέλλον τρομερές δυσχέρειες στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Ένας άντρας θα φοβάται να πλησιάσει μία γυναίκα, διότι μπορεί να κατηγορηθεί για τα πάντα. 

Σύμφωνα με τους “Ενεργούς Μπαμπάδες”, το συγκεκριμένο ψήφισμα της Ε.Ε αποτελεί «εξόφθαλμη διάκριση των φύλων»

Έτσι, δημιουργεί τρομερές ανισότητες. Η ισότητα είναι κάτι πολύ καλό και ιδανικό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει παντού. Ισότητα υπάρχει μόνο όταν θα είναι υπέρ του ενός φύλου, συγκεκριμένα της γυναίκας και αυτό είναι πασιφανές στο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν τη στιγμή. Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στο 50% του πληθυσμού, που είναι οι άνδρες», σχολίασε ο κ. Μπαρουλάκης.

Οικονόμου: Ξεκινά το Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής Βίας

«Πάγια τακτική των γυναικών στην Ελλάδα, να καταγγέλλουν τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γονική αποξένωση είναι εν τοις πράγμασι ένα πιστοποιημένο φαινόμενο, ενώ ο λόγος που δεν εντάσσεται μέσα στα σύνδρομα (ως επίσημη ψυχική διαταραχή στα εγχειρίδια της ψυχιατρικής), είναι γιατί κύριος υπαίτιος της γονικής αποξένωσης μετά από ένα διαζύγιο, είναι ο γονέας ο οποίος έχει την αποκλειστική επιμέλεια. 

«Αυτό φυσικά θα καταρρίψει παταγωδώς τη “δολοφονική πρακτική” της αποκλειστικής επιμέλειας και θα εφαρμόσει στο 100% τον νόμο 4800/21, ο οποίος είναι καταφανέστατα η συνεπιμέλεια, με εναλλασσόμενη κατοικία.

πατέρας διαβάζει παραμύθι στο παιδί του

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες, διαμαρτύρονται για το φαινόμενο της αποξένωσης του πατέρα από τα παιδιά- φωτ. unsplash

Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των κλήσεων ενδοοικογενειακής βίας που γίνονται τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια, δεν έχουν καταδικαστική απόφαση. Είναι μία πάγια τακτική των γυναικών να καταγγέλλουν τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία, καθώς είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να απομακρυνθεί αυτός από τα παιδιά του.

Πρόταση, η οποία έχει γίνει στο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στην οριζόντια εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία όταν κάποιος έχει καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία, πρέπει να απομακρύνεται αυτόματα από τα φερόμενα ως θύματα. Αρκεί μία καταγγελία. Είναι λοιπόν πάγια τακτική η οποία ακολουθείται από τις γυναίκες στην Ελλάδα και έτσι, χάνουν τα παιδιά τους πατεράδες τους και οι πατεράδες τα παιδιά τους. Φυσικά, όταν αυτές οι καταγγελίες καταπίπτουν στα ελληνικά δικαστήρια, δεν αποκαθίσταται αυτόματα και η σχέση με τα παιδιά, καθώς η γονική αποξένωση έχει επέλθει», σημείωσε.

Θοδωρής Μαραντίνης: «Επίσημα δεν έχουμε συνεπιμέλεια για τα παιδιά»

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΜΚΕ “Ενεργοί Μπαμπάδες”.

«Προς τους Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν τις εκθέσεις της ευρωβουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ειδικά προς το κυβερνόν κόμμα που αγνοεί επιδεικτικά το τραγικό φαινόμενο της Γονικής Αποξένωσης και τις εκκλήσεις των γονέων που την υφίστανται, όπως επίσης και τις οργανωμένες ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια των ίδιων προς τα παιδιά τους, που γίνονται πλέον με αυξανόμενους ρυθμούς εις βάρος τους, οδηγώντας τα πράγματα συνήθως στον ίδιο στόχο που είναι η απαξίωση και εν κατακλείδι η Γονική Αποξένωση των παιδιών.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο είναι άκρως ρατσιστικό υπέρ των γυναικών, αγνοεί παντελώς τον απαραίτητο ρόλο και την προσφορά του Πατέρα προς τα παιδιά του και αναγνωρίζει, προβάλλει και προστατεύει ως καλό γονιό μόνο την Μητέρα- σύντροφο η οποία είναι το θύμα αντίθετα με τον Πατέρα - σύντροφο ο οποίος αναφέρεται ως κακοποιητικός, βίαιος, ΜΗ αποξενωμένος (για αυτό και προτείνεται η απαγόρευση της χρήσης του όρου στις δικαστικές διαδικασίες), εξουσιαστής, πατριάρχης, χειριστικός, βιαστής των παιδιών του, αδιάφορος και οικονομικά εύρωστος, εφ’ όσον δήθεν μόνο η μητέρα επιβαρύνεται με τα έξοδα κατά τις δικαστικές διαδικασίες η οποία κατόπιν τούτου καθίσταται πτωχή άρα χρειάζεται οικονομική στήριξη.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την εξόφθαλμη διάκριση των φύλων, για τη χρόνια αδιαφορία στα προβλήματα και τις ανάγκες των Πατεράδων, που αγωνίζονται για να υπάρχουν, να προστατεύουν και να παίζουν τον αυτονόητο ρόλο στην ζωή των παιδιών τους και σας επισημαίνουμε ότι αυτό το ψήφισμα θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή και τα θεμέλια του ν.4800/21 περί συνεπιμέλειας, το οποίο συντάχθηκε ακριβώς για αυτό τον σκοπό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top