Διόνυσος: Κινηματογραφική διάρρηξη σε βίλα με λεία 200.000 κι έργα τέχνης

Αναζητούν υλικό από κάμερες - Πιθανώς να είχαν συνεργό

Κινηματογραφική διάρρηξη σε βίλα στον Διόνυσο - Βίντεο από STAR

Κινηματογραφική διάρρηξη σημειώθηκε σε πολυτελή βίλα στο Διόνυσο, το πρωί του Σαββάτου, όταν διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και έφυγαν με λεία χιλιάδων ευρώ αλλά και δεκάδων έργων τέχνης. 

Κολωνάκι: Συνελήφθη 43χρονος για διάρρηξη με λεία ύψους 300.000 ευρώ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι η πολυτελής βίλα στο Διόνυσο που είναι από τα τελευταία σπίτια κοντά στο βουνό, ήταν ένας στόχος πρόκληση για τους διαρρήκτες, οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους που φαίνεται ότι προετοίμαζαν για μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούσιου. 

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η διάρρηξη / Φωτογραφία από STAR
 

Μάλιστα, 3D γράφημα που παρουσίασε το STAR και το οποίο επιμελήθηκε ο Άγγελος Μανωλάκος, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ξηλώσουν την σειρήνα του συναγερμού προκειμένου να μην τους ακούσει κανείς. 

Το 3D γράφημα του STAR δείχνει βήμα - βήμα τις κινήσεις που φέρεται να έκαναν οι δράστες / Φωτογραφία από STAR

Έπειτα, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου έψαξαν τους χώρους και τα δωμάτια και εντόπισαν ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο το οποίο διέρρηξαν με τροχό. Αφαίρεσαν περίπου 200 χιλιάδες ευρώ, κοσμήματα αλλά και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών.

Φιλοθέη: Διάρρηξη «μαμούθ» σε μονοκατοικία με λεία 1 εκατ. ευρώ

Η «χρυσή» διάρρηξη από την μεζονέτα του 67χρονου κατασκευαστή συνεχίστηκε, καθώς οι διαρρήκτες συνέχισαν τη δράση τους στο υπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκονται τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας. Εκεί βρήκαν δυο ακόμα χρηματοκιβώτια, με την βοήθεια του τροχού τα παραβίασαν κι άρπάξαν χρήματα και έγγραφα. Μάλιστα, στον ίδιο χώρο υπήρχε και μια βιτρίνα όπου υπήρχαν τριάντα έργα τέχνης.

Διάρρηξη Αιγάλεω: Έσπασαν τη βιτρίνα κοσμηματοπωλείου με κλεμμένο όχημα

«Σίγουρα είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα, με καλή πληροφόρηση και εννοείται αδίστακτοι.», σημείωσε ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Γιολδάσης. 

«Οι ποντικοί είχαν αδυναμία σε έργα τέχνης»

Πάντως, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προβληματίζονται καθώς οι δράστες φαίνεται ότι ήταν προετοιμασμένοι να αφαιρέσουν και τους πίνακες τους οποίους σίγουρα δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν με τα χέρια. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πως γνώριζαν για την ύπαρξη των έργων τέχνης κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο να είχαν εσωτερική πληροφόρηση. 

Κρήτη: Βγήκε Με Άδεια Από Τη Φυλακή Και Έκανε Ληστεία

«Δεν θα μπορούσαν να πάνε με ένα κατσαβίδι μόνο γιατί πλέον κι ο κόσμος έχει λάβει μέτρα ασφαλείας για τα σπίτια τους. Θωρακισμένα τζάμια, πόρτες, συναγερμούς. Μετά το δυστύχημα των Τεμπών έχουμε αναλάβει επιπλέον δέκα στόχους, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι συνάδελφοι που θα μπορούσαν από τους λιγοστούς που πλέον έχουμε να δουλέψουν έξω και να είναι κοντά σε αυτές τις περιπτώσεις, και αυτοί εξαντλήθηκαν.», προσθέτει ο κ. Γιολδάσης.

Οι αρχές αναζητούν υλικό από τις κάμερες και πιθανό συνεργό

Υπογραμμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ αναζητούν και εικόνα από τις κάμερες γειτονικών σπιτιών, καθώς θεωρούν ότι οι «ποντικοί» που τρύπωσαν στη μεζονέτα δεν έφυγαν με τα πόδια και δεν αποκλείεται να είχαν και συνεργό. 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top