Κολωνάκι: Συνελήφθη 43χρονος για διάρρηξη με λεία ύψους 300.000 ευρώ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κολωνάκι: Συνελήφθη 43χρονος για διάρρηξη με λεία ύψους 300.000 ευρώ

Συνελήφθη ένας 43χρονος αλλοδαπός για τη διάρρηξη που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022 στο Κολωνάκι. Η λεία ήταν ένα χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα συνολικής αξίας ύψους παραπάνω από 300.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πιστόλια, -70- φυσίγγια, -12- χρυσές λίρες, -24,8- γραμμάρια κάνναβης και πλήθος κοσμημάτων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 16-3-2023 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής άνω των 120.000 ευρώ, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης που έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα από 17-3-2022 έως 18-3-2022 σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου αφαιρέθηκε χρηματοκιβώτιο περιέχον κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης χρηματικής αξίας, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του κατηγορούμενου, μετά από ενδελεχή συνδυαστική έρευνα πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων.

Η ομάδα αστυνομικών που χειρίζονταν την υπόθεση αναζητώντας τον,  διαπίστωσε ότι λίγες μέρες μετά την εγκληματική του πράξη αποχώρησε από τη Ελλάδα και εισήλθε στη χώρα καταγωγής του.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα ήταν νεκρή για 50 – 55 λεπτά»

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας του διακριβώθηκε ότι ο 43χρονος είχε προβεί σε αλλαγή των στοιχείων ταυτότητας του.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα επέστρεψε στην Ελλάδα, με τα νέα στοιχεία ταυτότητας και συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του.

Πρωινές ώρες της 16-3-2023 στο κέντρο της Αθήνας,  η ομάδα των αστυνομικών τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-12- χρυσές λίρες, κοσμήματα και ρολόγια,
-10- γραμμ. κάνναβης (τσιγάρα), ρουχισμός που παρέπεμπε σε εντυπώματα που ανευρέθησαν εντός τις προαναφερόμενης οικίας,
κινητό τηλέφωνο,
-63- ευρώ, πορτοφόλι, προσωπικά έγγραφα και κάρτες.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- πιστόλια,
-70- φυσίγγια,
-14,8- γραμμ. κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και αρωμάτων,
-19.000- ντραμ Αρμενίας, πλήθος καρτών SIM και έγγραφα αποστολής χρημάτων σε ενεχυροδανειστήρια.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει ποινές στερητικές της ελευθερίας σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top