Μαρία Τσάλλα: Πώς παγίδεψαν ηλικιωμένο για να βεβαιώσει την ταυτότητά της

Έγγραφα ντοκουμέντα για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Ρωσίδα κατάσκοπο, η οποία δρούσε στη χώρα μας, έχοντας αποκτήσει ελληνική ταυτότητα. 

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, το σχέδιο για τη Μαρία Τσάλλα, κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα είχε οργανωθεί πολύ καλά και πίσω από τη Ρωσίδα πράκτορα, φαίνεται πως κρυβόταν ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκόπων, που τη βοήθησε να πάρει την ελληνική ταυτότητα. 

Πίσω από την Ρωσίδα κατάσκοπο βρίσκεται ολόκληρο δίκτυο κατασκόπων

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα έγγραφο με την αίτηση για την έκδοση δελτίου ταυτότητας από το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου. Η αίτηση αυτή έχει ημερομηνία 24/12/2018 και φέρει την υπογραφή της Ρωσίας κατασκόπου, ως «Μαρία Τσάλλα».

Η αίτηση για την έκδοση ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα - Alpha 

Η αίτηση για την έκδοση ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα - Alpha 

Στο φως ήρθε και το πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο προκύπτει ότι η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα είχε γραφτεί στα δημοτολόγια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στις 21 Δεκεμβρίου 2018, τρεις μέρες πριν εκδώσει το δελτίο ταυτότητας. 

Το πιστοποιητικό γέννησης της Ρωσίδας κατασκόπου - Alpha

Το πιστοποιητικό γέννησης της Ρωσίδας κατασκόπου - Alpha

Μαρία Τσάλλα: Παγίδεψαν ηλικιωμένο για να επιβεβαιώσουν την ψεύτικη ταυτότητά της

Στον Alpha μίλησε επίσης ο άνθρωπος, ο οποίος βεβαίωσε τα στοιχεία της Ρωσίδας κατασκόπου. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος το 2018 ήταν 78 ετών. Ο συγκεκριμένος πριν από 30 χρόνια έμενε στα νότια προάστια και ήταν γείτονας με μια οικογένεια με το ίδιο όνομα. Θυμόταν μάλιστα ότι η μητέρα είχε τότε ένα μωρό. 

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έπεσε θύμα των Ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι τον παραπλάνησαν και βεβαίωσε τα στοιχεία της «Μαρίας Τσάλλα»

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έπεσε θύμα των Ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι τον παραπλάνησαν και βεβαίωσε τα στοιχεία της «Μαρίας Τσάλλα»

Ο άνδρας το 2018 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, υποτίθεται από τη μητέρα της Μαρίας Τσάλλα, η οποία σε άπταιστα ελληνικά του είπε ότι η κόρη της επέστρεφε στην Ελλάδα και ότι θα ήθελε να πάει ως μάρτυρας προκειμένου να βεβαιώσει ποια είναι. 

Ο ηλικιωμένος δεν υποψιάστηκε τίποτα, πήγε στην Εύβοια και βεβαίωσε τα στοιχεία της Μαρίας Τσάλλα. 

«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας Λατινοαμερικάνος, νομίζω. Αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια», είπε στον Alpha και συνέχισε:

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε ο πατέρας, και μου λέει “φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα για να σπουδάσει”. Με παρακάλεσε και μου είπε ότι έχει δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… Και της λέω “εντάξει”. Να βεβαιώσω, δηλαδή, ότι ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε, ότι δεν ήταν “στον αέρα”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top