Χαυτούρας: «Δε φέρω καμία ευθύνη – Δεν υπέγραψα εγώ την άδεια»

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής για την αναρρωτική του επιθεωρητή

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Βόλου και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του, με αφορμή την αναρρωτική άδεια ενός μήνα που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή σταθμάρχη, μία μέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο ίδιος ξέσπασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση εις βάρος του. Επιμένει ότι δε φέρει ευθύνη, καθώς και ότι δεν υπέγραψε ο ίδιος την αναρρωτική άδεια.

Τέμπη: Σε αναστολή οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαυτούρας μένει και εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Μαγνησία, στις επικείμενες εκλογές. 

Τέμπη: Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας

Όπως έχει επισημάνει σε δηλώσεις του, ο επιθεωρητής τον αναζήτησε εκείνη τη μέρα, αλλά ο ίδιος δεν είχε ιατρείο. Τον παρέπεμψε λοιπόν στα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα της έρευνας, φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε εντολή να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή σταθμάρχη. 

 Η στοχοποίηση είναι ξεκάθαρη. Ουδεμία ευθύνη δε φέρω

Ο κ.Χαυτούρας, με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ξέσπασε κάνοντας λόγο για στοχοποίηση εις βάρος του. «Είμαι οργισμένος. Θα προβώ σε μηνύσεις. Δε φέρω καμία ευθύνη. Προσπαθούν να μεταφέρουν την τραγωδία, το πρόβλημα και τις κυβερνητικές ευθύνες στον Βόλο. Έχω μια πορεία και ήμουν υποψήφιος βουλευτής. Αυτή η προσπάθεια διασυρμού του ονόματός μου έχει επιπτώσεις στην κοινωνία του Βόλου» τόνισε. 

O Νίκος Χαυτούρας κατά τις χθεσινές του δηλώσεις σε δημοσιογράφους

O Νίκος Χαυτούρας κατά τις χθεσινές του δηλώσεις σε δημοσιογράφους

Ακόμα πρόσθεσε «δε φέρω ευθύνη εγώ όταν εγώ είμαι ένας αυτόνομος γιατρός και δεν ήμουν ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων. Εξέφρασα μια άποψη αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή εγώ καμία ευθύνη για οτιδήποτε, αλλά και ο συνάδελφος αποφάσισε την άδεια και έχει δικαίωμα και αυτός να εκφράσει την άποψή του. Η διαδικασία σταματάει από την άδεια του επιθεωρητή; Όχι, υπάρχουν δευτεροβάθμια, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν επιτροπές άμεσες και επανεξετάζουν την άδεια και μπορεί να συνεχιστεί και η ανάκριση… ρίχνουν σκοπίμως την μπάλα αλλού».

Σε ερώτηση για έγγραφο – που δημοσιεύθηκε σε τοπικό site της Μαγνησίας- προς τον επιμελητή γιατρό για να χορηγήσει την άδεια 30 ημερών το οποίο φαίνεται να έχει την υπογραφή του ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου απάντησε ότι το έγγραφο γράφει ότι χρήζει αδείας.

To έγγραφο με τη σφραγίδα του κ.Χαυτούρα που δημοσίευσε η εφημερίδα Ταχυδρόμος

To έγγραφο με τη σφραγίδα του κ.Χαυτούρα που δημοσίευσε η εφημερίδα Ταχυδρόμος

«Ο ασθενής δεν είχε ραντεβού, η αλήθεια είναι ότι πολλοί ασθενείς προσπαθούν να έρθουν έτσι γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή και βρήκε εμένα. Από εκεί και πέρα εγώ είδα ότι έχει πρόβλημα, αλλά εγώ δεν είχα ενεργή θέση σε εξωτερικά ιατρεία[…] Έβγαλε εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία, ήταν εκεί, εγώ του είπα να πάει στα εξωτερικά ιατρεία και μίλησα με τον γιατρό γιατί δεν είχε ραντεβού[…] το έγγραφο λέει ότι χρήζει αδείας, ο συνάδελφος έκρινε. Δε θα κρίνω εγώ το τι έκρινε[…] Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, δεν είμαι διοικητής» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι έγραψε ότι χρήζει αδείας, καθώς είδα ότι κούτσαινε και ήξερα ότι είχε και προβλήματα με τη μέση από παλιά. «Αλλά εγώ δεν μπορούσα να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, έπρεπε να πάει και στα εξωτερικά ιατρεία. Την εξέταση την έκανε ο συνάδελφος, όπως έκρινε ο ίδιος» είπε.

«Δεν υπέγραψα εγώ την άδεια» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top