Τέμπη: Σε αναστολή οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Πήρε άδεια ενός μήνα χωρίς να εξεταστεί

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου, που φέρεται να χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της ΕΔΕ για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στην ανακρίτρια. 

Τέμπη: «Ο δεύτερος σταθμάρχης έφυγε νωρίτερα και πήγε για σουβλάκια»

Παράλληλα, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο. 

Σε αναστολή τίθενται οι γιατροί που χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη - Eurokinissi

Σε αναστολή τίθενται οι γιατροί που χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη - Eurokinissi

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είναι αυτός που τοποθέτησε τον 59χρονο σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας το μοιραίο βράδυ, δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, ούτε προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Βόλου. 

Τέμπη: O σταθμάρχης κάλυπτε τα ρεπό των «παλιών» τη μοιραία νύχτα

Αντίθετα αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος κατέληξε σε γνωμάτευση μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Στη συνέχεια έδωσε εντολή στον επιμελητή να υπογράψει αναρρωτική άδεια 30 ημερών στον επιθεωρητή, σύμφωνα με το πόρισμα. 

Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός δε μου είπε ότι είναι στην κάθοδο», λέει ο σταθμάρχης

H έκδοση γνωμάτευσης, εκτός της συνήθους διαδικασίας απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο. Στην περίπτωση του επιθεωρητή δε συνέβη. Για τον λόγο αυτό ακολουθεί πειθαρχικός έλεγχος και ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών των ιατρών. 

Στο μεταξύ το taxydromos.gr, έφερε στο φως παραπεμπτικό που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο του Βόλου, Νίκου Χαυτούρα.

Tέμπη

Τεμπη

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top