Τέμπη: O σταθμάρχης κάλυπτε τα ρεπό των «παλιών» τη μοιραία νύχτα

Αναρρωτική επιθεωρητή: Τι απαντά ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής

Όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας

Μία εβδομάδα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, η οποία οδήγησε σε τραγικό θάνατο 57 ανθρώπους, οι πολίτες ζητούν τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κατηγορούμενος σταθμάρχης βρισκόταν επί πέντε μέρες στον σταθμό της Λάρισας, γιατί είχε κληθεί να καλύψει τα ρεπό των παλαιότερων συναδέλφων του, ώσπου τη μοιραία νύχτα έμεινε μόνος του στον κρίσιμο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας. 

Στο πρόγραμμα του Μαρτίου, δεν ήταν προγραμματισμένο να έχει καμία βάρδια στη Λάρισα. Θα επέστρεφε στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων.

Πλεύρης: «Δημιουργεί προβληματισμούς η αναρρωτική άδεια που δε συνδέεται με αιφνίδιο γεγονός»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ τόνισε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ΕΔΕ.

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ

«Έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δε συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς» είπε. 

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας, χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

Αναρρωτική άδεια επιθεωρητή: Tι λέει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής

Ο επιθεωρητής του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος βγάζει και τις βάρδιες των εργαζομένων, πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια. 

Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήρε αναρρωτική χωρίς να τον εξετάσουν;

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δε φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα είχε ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, για το αν ο επιθεωρητής εξετάστηκε στα εξωτερική ιατρεία, ποιος του χορήγησε αναρρωτική άδεια ενός μήνα κι αν υπήρχε εντολή ανωτέρου για να δοθεί η εν λόγω αναρρωτική άδεια. 

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Τέμπη: Oι βάρδιες των σταθμαρχών- Πόσοι έπρεπε να είναι στον σταθμό τη μοιραία νύχτα;

Ο προφυλακιστέος 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας είχε βάρδια το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 7 το πρωί. Οι βάρδιες στον σταθμό είναι 9 ώρες.

  • Η πρώτη ήταν από τις 06:00 έως τις 15:00
  • η δεύτερη από τις 14:00 έως τις 23:00
  • και η τρίτη ήταν από τις 22:00 έως τις 7:00

Τέμπη: Αποκάλυψη για τις βάρδιες των σταθμαρχών

Σε κάθε μία από αυτές τις βάρδιες, εκτός της βραδινής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βάρδια δύο σταθμάρχες. Ένας έμπειρος και ένας νέος, η βάρδια του οποίου όμως είναι 8ωρη. Επίσης στο τέλος κάθε βάρδιας και για μια ώρα υπάρχουν 3 σταθμάρχες, καθώς συμπίπτουν οι ώρες τους.

  • Πρωινή: 06:00 – 15:00 – 2 σταθμάρχες
  • Απογευματινή: 14:00 – 23:00 – 2 σταθμάρχες
  • Βραδινή: 22:00 – 07:00 – 1 σταθμάρχης

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και έτερος σταθμάρχης η βάρδια του οποίου, το βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία, ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 23:00. Για μία ώρα, δηλαδή, από τις 10 μέχρι τις 11, θα έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του, μαζί με τον 59χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω σταθμάρχης φέρεται να έφυγε περίπου μισή ώρα πριν από την λήξη της βάρδιας του, αφήνοντας μόνο του τον κατηγορούμενο. Βέβαια σύμφωνα με το πρόγραμμα βαρδιών θα έπρεπε μαζί με τον 59χρονο σταθμάρχη να υπάρχουν ως τις 23:00 όχι ένας, αλλά δυο σταθμάρχες από την προηγούμενη βάρδια, κάτι που απασχολεί επίσης την έρευνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top