Συγκλόνισε ο Ιερώνυμος για τα Τέμπη: Η Μεγάλη Παρασκευή ήρθε νωρίτερα 

Στην επιμνημόσυνη δέηση μετά τη λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας    

Συγκλόνισε για τα Τέμπη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την αναφορά του «τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα», στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Αναπαύσεως των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, μετά το τέλος της  σημερινής ακολουθίας που  τελέστηκε για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία τελέστηκε επίσης σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας μας. 

Τέμπη: Προσαγωγή δημοσιογράφων κατά την απολογία του σταθμάρχη! 

«Φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα... και δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν τον ανθρώπινο πόνο. Και όλοι μας σαν την Παναγία που ως μάνα θρήνησε τον Χριστό θρηνούμε για αυτά τα παιδιά μας», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Συγκινημένη η Σακελλαροπούλου για τα Τέμπη

Συγκεκριμένα,  ανέφερε: «Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά.  Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για τον χαμό αυτών των παιδιών».

Απευθυνόμενος προς τις οικογένειες των θυμάτων, σημείωσε: «Ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσετε και πάλι τα παιδιά σας είναι να πιστέψετε ότι τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ο θάνατος αλλά η ανάσταση. Γονατίζω αδύναμος μπροστά σας στο βάρος αυτού του πρώιμου αποχωρισμού».

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Κλαούντια - «Σταμάτα λίγο να σε δούμε»

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, «την εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την Οικουμένη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top