Τέμπη: Συνδέεται το φρέον του κλιματισμού με την έκρηξη;

Πώς εξηγείται το «μανιτάρι» της ανάφλεξης

Βίντεο από STAR

Πολλά είναι τα ερωτηματικά αναφορικά με το «μανιτάρι» της ανάφλεξης που δημιουργήθηκε κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και πως αυτό εξηγείται.

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Κλαούντια - «Σταμάτα λίγο να σε δούμε»

«Το θέμα της μπάλας, της έκρηξης που εμφανίστηκε στην αρχή, θα πρέπει να αξιολογηθεί με βάση τα δεδομένα που είχαν οι δύο μηχανές που συγκρούστηκαν κυρίως ως προς τα εύφλεκτα υλικά, είτε είναι υγρά, λάδια, λιπαντικά, καύσιμα ενδεχομένως.» σημείωσε στην έκτακτη εκπομπή του STAR ο Νίκος Διαμαντής, εμπειρογνώμονας στρατηγός Πυροσβεστικής ε.α.

«Το ανθρώπινο σώμα έχει μικρότερες αντοχές»

Στις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη σύγκρουση μέσα στα τρένα και στους απανθρακωμένους ανθρώπους αναφέρθηκε ο κ.Διαμαντής. «Η πυρκαγιά που αναπτύχθηκε είχε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες γιατί έχουμε δει ότι παραμορφώθηκαν - όχι μόνο από την σύγκρουση, αλλά κι από την πυρκαγιά - λιώσανε μέταλλα που σημαίνει ότι η θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν από 800 μέχρι 1300 βαθμούς και πάνω. Κατά συνέπεια το ανθρώπινο σώμα έχει πολύ μικρότερες αντοχές και αυτονόητο ήταν ότι όσοι βρεθήκαν μέσα σε ένα εύφλεκτο περιβάλλον, δυστυχώς είχαν αυτή την κατάληξη» πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top