«Πώς γλίτωσα από τον εφιάλτη των Τεμπών»

Δραματικές περιγραφές ενός νεαρού επιζώντα

Δεκάδες άνθρωποι ήρθαν μια ανάσα από το θάνατο, ωστόσο σώθηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη. Οι περιγραφές τους για τις δραματικές ώρες αγωνίας που βίωσαν είναι συγκλονιστικές. Ανάμεσα τους ένας νεαρός φοιτητής από την Κρήτη, ο Άγγελος Φανουράκης, ο οποίος περιγράφει λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη που βίωσε μέσα στο μοιραίο τρένο.

Τέμπη: Θρήνος στα Γιαννιτσά - Ένα λευκό μπαλόνι για την Ιφιγένεια

Ο Άγγελος επέβαινε στο τέταρτο βαγόνι του τρένου και παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένος βοήθησε κι έσωσε κι άλλους ανθρώπους. «Εκείνη την ώρα όλοι βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε. Εκείνη την ώρα που έχει γυρίσει λίγο το τρένο κι από τη μία φλέγεται, χρειάζεται να σηκωθείς κατευθείαν και να βγεις από το τρένο κι ό,τι μπορείς να βοηθήσει, το προσφέρεις.», λέει ο νεαρός φοιτητής του Πολυτεχνείου.  

Συγκλονιστικές περιγραφές του Άγγελου Φανουράκη που επέζησε της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη 

«Πήρα τηλέφωνο κατευθείαν τους δικούς μου και τη μητέρα μου να τους ενημερώσω ότι όλα είναι καλά. Εκείνη την ώρα που φλεγόταν από τη μια άκρη το βαγόνι δεν έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς. Πρέπει να βγεις έξω.», αναφέρει σε άλλο σημείο. 

Είμαι ευγνώμων

«Πήγα κατευθείαν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Έχω τραυματιστεί στη μέση. Είμαι ευγνώμων που έπαθα μόνο αυτό το μικρό χτύπημα στη μέση.», υπογραμμίζει ο Άγγελος Φανουράκης. 

Τέμπη: Αυτή είναι η κατάσταση των τραυματιών της τραγωδίας

«Είχα ταξιδέψει αρκετές φορές με το τρένο. Μου άρεσε να ταξιδεύω με το τρένο. Εκείνη την ημέρα είχαμε σταματήσει 15 λεπτά στη Λάρισα, αλλά εμείς δεν ξέραμε το λόγο.», τονίζεις ο νεαρός επιζών της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top