Τέμπη: Αυτή είναι η κατάσταση των τραυματιών της τραγωδίας

Τι λέει ο διευθυντής της Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Λάρισας

Δεκάδες άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους στο νοσοκομείο της Λάρισας μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Τέμπη: Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων - Θρηνούν οι συγγενείς

Την ώρα που συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις, 38 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία και 7 διασωληνωμένοι προσπαθούν να επιβιώσουν στις ΜΕΘ.

Η κατάσταση τραυματιών και διασωληνωμένων

Νοσηλευτές και γιατροί έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής της Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του STAR αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία. «Μέχρι χθες ο ένας ασθενής που είχαμε στη Μονάδα της δική μας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.», είπε.

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ήταν μόνος του λόγω έλλειψης προσωπικού!

«Για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο που έχει συγκεντρώσει περισσότερους ασθενείς στη Μονάδα, δεν έχω σαφή εικόνα, αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είναι ασθενείς που έχουν κακώσεις πιο βαριές. Οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν αντιμετωπιστεί. Είναι σταθεροί, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν εξιτήρια και νομίζω ότι μέχρι και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας οι περισσότεροι θα έχουν γυρίσει σπίτια τους. Νομίζω ότι όλοι τους, οι εκτός μονάδας εννοώ, θα ιαθούν, θα ξεπεράσουν τα φυσικά τους τραύματα. Είναι τέτοια που επιτρέπουν αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθούν πλήρως.», συμπλήρωσε. 

Το μετατραυματικό σοκ

Ο κ. Μπαργιώκας μίλησε σχετικά με τις πρώτες ώρες που παρέλαβαν τους τραυματίες. «Είναι μια κατάσταση εξαιρετικά πιεστική. Τα παιδιά ήταν ψύχραιμα. Το μετατραυματικό πρόβλημα βγαίνει τις επόμενες μέρες. Τις πρώτες ώρες είναι να μην κάνεις λάθος. Να μη χάσεις ασθενή. Να μη χάσεις κάκωση.»

Τέμπη: «Θέλω τιμωρία των υπευθύνων – Τι να την κάνουμε την αποζημίωση;»

«Η εικόνα είναι τραγική. Προφανώς αισθάνομαι θυμό. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, ο μηχανισμός λειτούργησε και λειτούργησε όπως έπρεπε, πολύ έγκαιρα.», τόνισε επίσης ο κ. Μπαργιώτας. 

Στα 3.500 ευρώ μεικτά φθάνει ο μισθός του σταθμάρχη 

Συσσωρευμένος θυμός

«Η κοινωνία μας αυτή την ώρα αντιμετωπίζει ένα συλλογικό πένθος κι αυτό το συλλογικό πένθος έχει ως συστατικό το θυμό και την οργή», είπε ο ψυχίατρος Δημήτριος Παπαδημητριάδης.

Βίντεο από την έκτακτη εκπομπή του STAR

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 57.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top