Αποκάλυψη Star: O «πόλεμος» ΟΣΕ – Hellenic Train για τα συστήματα ασφαλείας

Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν οι δύο εταιρείες 

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε έγγραφο που έστειλε ο ΟΣΕ στην εταιρία Hellenic Train που διαχειρίζεται τα τρένα και φέρνει στο φως τον άγνωστο πόλεμο μεταξύ των εταιριών για τα ψηφιακά συστήματα ασφαλείας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκατασταθεί, όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα στα Τέμπη.  

Σταθμάρχες ΟΣΕ: To μπάχαλο σε προσλήψεις - εκπαίδευση και τα Τέμπη

Όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου το έγγραφο αναφέρεται στο σύστημα ραδιοκάλυψης. Πρόκειται για το  ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, που θα έπρεπε να λειτουργεί σε όλο το δίκτυο και να επιτρέπει την άμεση επικοινωνία σταθμάρχη -  μηχανοδηγών. Πρέπει επίσης να υπάρχει και στις υποδομές του ΟΣΕ και στα τρένα. 

Τρένα που έκρινε επικίνδυνα η Ελβετία έφερε η Hellenic Train στην Ελλάδα!

Στο έγγραφο του ΟΣΕ προς την Hellenic Τrain, επισημαίνεται ότι δε θα της δώσει άλλη παράταση -που προφανώς και ζητά- προκειμένου να τοποθετήσει τα τηλεφωνικά συστήματα, στα τρένα ως οφείλει. 

Το έγγραφο του ΟΣΕ προς την Hellenic Train

Το έγγραφο του ΟΣΕ προς την Hellenic Train 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία ζητά συνεχώς πίστωση χρόνου για να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Την ίδια ώρα ο ΟΣΕ από την πλευρά του το έχει τοποθετήσει το σύστημα και θέλει να προχωρήσει σε δοκιμαστική λειτουργία! 

Τέμπη: Να ξαναβάλουμε το τρένο στις ράγες 

Όμως, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας πρέπει  ΟΣΕ και Hellenic Τrain να συνεργαστούν και να κάνει ο καθένας αυτό που οφείλει να κάνει. 

 Ο ΟΣΕ στο έγγραφο είναι ξεκάθαρος: Δε θα σας δώσουμε άλλη παράταση καθώς εμείς αυτά που ζητήσατε τα κάναμε, είναι το νόημα.  Τώρα -λέει στην εταιρία -είναι η σειρά σας. Το έγγραφο εστάλη τον περασμένο Αύγουστο. 

Το  Star ζήτησε από την Hellenic Train μια απάντηση ή ένα σχόλιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top