Σταθμάρχες ΟΣΕ: To μπάχαλο σε προσλήψεις - εκπαίδευση και τα Τέμπη

Το «ακορντεόν» στο όριο ηλικίας και ο κατηγορούμενος σταθμάρχης     

Καμία λογική δεν έχει ο τρόπος που επιλέγονται οι σταθμάρχες από τον ΟΣΕ, όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. Ενδεικτικό είναι ότι αν μπαίνεις πρώτη φορά στον ΟΣΕ έχεις όριο ηλικίας τα 42 έτη. Αν όμως είσαι ήδη εργαζόμενος, όπως ο κατηγορούμενος σταθμάρχης για το μοιραίο λάθος στα Τέμπη, δεν έχεις όριο ηλικίας! Ό Άρης Λάμπος μετέδωσε από τα γραφεία του ΟΣΕ πώς επιλέγονται οι άνθρωποι που κρατάνε στα χέρια τους χιλιάδες ζωές.

Κούγιας για Τέμπη: Με παρέμβαση πολιτικού τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης!  

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος σταθμάρχης 

Ο ενδιαφερόμενος για να γίνει σταθμάρχης πρέπει να κάνει εκπαίδευση 9 μηνών. Από αυτούς οι 5 μήνες (ή 720 ώρες εκπαίδευσης), είναι θεωρία και οι 4 μήνες πρακτική εξάσκηση. Στην πρακτική εξάσκηση ο εκπαιδευόμενος κάθεται δίπλα σε σταθμάρχη και παρακολουθεί. Ο ίδιος ο σταθμάρχης δεν επιβλέπεται από κάποιον. Για να γίνεις όμως σταθμάρχης, με βάση την τελευταία προκήρυξη που έχει εξασφαλίσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και  παρουσίασε ο Άρης Λάμπος, που αφορά την πρόσληψη 36 σταθμαρχών, δε θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 42ο έτος της ηλικίας τους. 

Το έγγραφο που αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την επιλογή εκπαιδευόμενων σταθμαρχών

Το έγγραφο που αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την επιλογή των εκπαιδευόμενων σταθμαρχών και το όριο ηλικίας τους  

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης της Λάρισας και τα παράδοξα των προσλήψεων  

Γνωρίζουμε όμως για τον σταθμάρχη της Λάρισας ότι αν και είναι 59 ετών κατάφερε και πήρε μέρος σε ανάλογο διαγωνισμό και ολοκλήρωσε την 9μηνη εκπαίδευσή του μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. 

Αποκάλυψη Star: Ειδοποίησαν τον σταθμάρχη 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση!

Στην ερώτηση του Star πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, η απάντηση του ΟΣΕ ήταν πως ο ηλιακιακός περιορισμός των 42 ετών αφορά όλους τους υποψηφίους εκτός από τους ήδη εργαζόμενους στον ΟΣΕ, όπως ήταν ο συγκεκριμένος σταθμάρχης. Δηλαδή, εάν δεν είσαι εργαζόμενος στον ΟΣΕ ο οργανισμός θεωρεί πως αν είσαι πάνω από 42 ετών είσαι αρκετά  μεγάλος και ακατάλληλος για να εκπαιδευτείς. Αν όμως είσαι σχεδόν 60 ετών και ήδη εργάζεσαι στον ΟΣΕ, ο οργανισμός κρίνει πως είσαι κατάλληλος για εκπαίδευση! 

Το έγγραφο για την επιλογή σταθμαρχών 

Η παράκαμψη του ΑΣΕΠ  

Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδοξο που εντοπίσθηκε στη διαδικασία της πρόσληψης. Το άλλο είναι ότι σε προκήρυξη διαγωνισμού αναφέρεται ότι η πρόσληψη αφορά συμβάσεις μόνο για ένα εξάμηνο! Γιατί γίνεται αυτό; Φυσικά για να παρακαμφθεί ο ΑΣΕΠ και οι «εξαμηνίτες» εργαζόμενοι να ανανεώνουν ανά εξάμηνο τις συμβάσεις τους. Έτσι,  χωρίς να έχουν δώσει εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως όλοι πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά στο Δημόσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top