43 οι νεκροί στα Τέμπη – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην αναγνώριση

Υπάρχουν βαγόνια που δεν έχουν ερευνηθεί - Έχουν δοθεί 53 δείγματα DNA

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ» αναφέρει η Ρουμπίνη Λεοντάρη, Ιατροδικαστής - Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας / Βίντεο: ΕΡΤ

Τους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως δήλωσε η Ρουμπίνη Λεοντάρη, Ιατροδικαστής - Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η  ιατροδικαστική εξέταση έχει ολοκληρωθεί σε 43 σορούς.

Τέμπη: Συγκλονίζει το αντίο της κόρης του μηχανοδηγού - «Μπαμπάκα μου…»

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

Τέμπη: Παραιτήθηκαν οι διοικητές του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ. Έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα με το ειδικό τμήμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ήρθε από την Αθήνα και το οποίο χειρίζεται το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές με τη διενέργεια των εξετάσεων», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, «το πρωτόκολλο αυτό λέει το εξής: Ότι έρχεται το συγκεκριμένο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από κει και πέρα φωτογραφίζεται η κάθε σορός και το κάθε στοιχείο το οποίο μπορεί να έχει επάνω: ένα μενταγιόν, ένα ρολόι και μετά και μετά γίνεται η λήψη DNA από τη σορό και φυσικά από τους συγγενείς. Είναι πραγματικά χρονοβόρα διαδικασία».

Τέμπη: 34 οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Έχουν δοθεί 53 δείγματα DNA 

Αύριο, Πέμπτη, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία λήψης 53 δειγμάτων DNA, τα οποία λήφθηκαν από ιατροδικαστές για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας / Eurokinissi - Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας / Eurokinissi - Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πρόκειται για 53 περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν ξέρουν καν που βρίσκονται οι άνθρωποι τους, τα παιδιά τους, οι γονείς τους, οι οποίοι ταξιδεύαν με την συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

«Πού είναι το κορίτσι μου;», φώναζε μία μάνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μετέβη για να λάβει μέρος στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. 

Διαδηλωτές χτύπησαν τον δημοσιογράφο του Star, Γιώργο Βότσκαρη

Παράλληλα, μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 20 έως 25 ετών, την ώρα που οι τραυματίες, που νοσηλεύονται, ανέρχονται σε 50.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη

Υπάρχουν βαγόνια που δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται συνομιλία με διασώστη στο σημείο της τραγωδίας, υπάρχουν ακόμη σημεία που θα πρέπει να ερευνηθούν.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα Τέμπη: Ποτέ ξανά, σας το υπόσχομαι 

Τέμπη: Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι / Eurokinissi - Βασίλης Βερβερίδης

Τέμπη: Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι / Eurokinissi - Βασίλης Βερβερίδης

Συγκεκριμένα, υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι.

Τέμπη: Αυτός είναι ο σταθμάρχης - Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top