Bullying σε νήπια: «Χτύπησαν τον εξάχρονο γιο μου στον λαιμό»

Αυξήθηκαν τα ποσοστά σχολικής βίας σε νηπιακές ηλικίες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του bullying στις νηπιακές ηλικίες - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά σχολικής βίας σε νηπιακές ηλικίες. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί ειδικά μετά την πανδημία.

Νεαρή μητέρα αποκαλύπτει στο Star και τον Άρη Λάμπο ότι ο γιος της, μόλις εξήμιση ετών έχει πέσει  θύμα συστηματικού μπούλινγκ.

«Δέχεται συστηματικά πειράγματα από πολλά παιδάκια αλλά υπάρχει και ένα συγκεκριμένο παιδί το οποίο τον χτύπησε κιόλας  και εγώ το έμαθα από μια άλλη μαμά. Μου περιέγραψε η άλλη μαμά ότι το παιδί μου έμεινε έτσι δυο λεπτά ακίνητο με αυτό το χτύπημα γιατί ήταν στον λαιμό» συγκλονίζουν οι περιγραφές της μητέρας.

Bullying στο σχολείο: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να το αντιμετωπίσει

Ο λόγος για το καθημερινό μαρτύριο; Τα λίγα παραπάνω κιλά του μόλις εξήμιση ετών γιου της.

Η ίδια λέει στο Star ότι έχει συμβουλεύσει το παιδί της να μη σηκώνει ποτέ χέρι, όμως φαίνεται ότι δε λειτουργούν έτσι όλοι οι γονείς.

 «Και πέρυσι που ήταν στο νήπιο σε ένα διάλειμμα μαζευτήκαν πολλά παιδιά και τον χτυπήσαν. Εγώ δεν τον αφήνω να χτυπάει δε μου αρέσει αλλά όπως δε θέλω να χτυπάει δε θέλω να τον χτυπάνε κιόλας» είπε η μητέρα.  

«Τη σχολική χρονιά τη φετινή έχουμε δεχθεί πάνω από 20 περιστατικά νηπιαγωγών που καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα. Σε αυλή νηπιαγωγείου σε ένα παιδάκι που έπεσε κάτω πηγαν από πάνω του και του χτυπούσαν την κοιλιά με τα ποδιά τους. Αυτό είναι ακραίο φαινόμενο για νηπιακές ηλικίες» εξήγησε η κ. Αντωνία Τορένς - εκπαιδευτική ψυχολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος "Live without Bullying".

Βόλος: Έγδυσε συμμαθητή του μπροστά στους φίλους του

 Δεν είναι τυχαίο  ότι αυτές οι βίαιες συμπεριφορές εμφανίζονται σε παιδάκια τα οποία γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης και έζησαν τα πρώτα τους χρόνια στο περιβάλλον των περιορισμών του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top