'Ερευνα της ΕΛΑΣ για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες

Την έρευνα διέταξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

συνοριοφύλακες

Διοικητική έρευνα διεξάγεται  από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με καταγγελίες για υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες.

Αφίδνες: Πώς κατάφεραν πυροσβέστες και αστυνομικοί να σώσουν μωρό 11 μηνών

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχουν υπογραφεί δεκάδες εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία ίσως ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες.

Πάνω από 8.400 θέσεις εργασίας για Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για τους 250 νέους συνοροφύλακες ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, η γραπτή Δήλωση Επιθυμίας Τοποθέτησης στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στα συνολικά 7 Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, συν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Στο έντυπο, οι συνοριοφύλακες δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά ή αν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Όσοι έχουν σύμφωνο συμβίωσης πριμοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια και μπορεί έτσι να βελτιώσουν τη σειρά κατάταξης και προτεραιότητας για τις 115 θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι κάποιοι νεαροί συνοριοφύλακες εμφάνισαν σύμφωνα συμβίωσης με άλλους άνδρες και με ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top