Αφίδνες: Πώς κατάφεραν πυροσβέστες και αστυνομικοί να σώσουν μωρό 11 μηνών

Βρίσκονταν σε επιφυλακή στα διόδια λόγω της κακοκαιρίας Barbara

Το ρεπορτάζ του απογευματινού δελτίου του Star (1/2/2023) για το βρέφος που σώθηκε στα Ιωάννινα, χάρη στην άμεση επέμβαση αστυνομικών

Τη ζωή ενός μωρού 11 μηνών έσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που βρίσκονταν στα διόδια Αφιδνών κι ενώ η κακοκαιρία Barbara βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι δυο γονείς ταξίδευαν μαζί με το 11 μηνών αγοράκι τους από την Αθήνα για το σπίτι τους στο Μοσχοχώρι Λαμίας, το μεσημέρι της Τετάρτης 8/2. Λίγο πριν τα πρώτα διόδια, το μωράκι τους παρουσίασε σπασμούς και έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Μες την αγωνία τους αναζήτησαν βοήθεια στα διόδια των Αφιδνών, όπου βρισκόταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της κακοκαιρίας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Στο σημείο βρισκόταν και πλήρωμα της ΕΜΑΚ. 

Ιωάννινα: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Ο πυροσβέστης που έτυχε να έχει βάρδια εκείνη την ώρα στο σημείο, πήρε ψύχραιμα το μωρό στα χέρια του και το γύρισε ανάποδα σε μια προσπάθεια να του ελευθερώσει την αναπνευστική οδό. Όπως κι έγινε. Επανήλθε η αναπνοή του μωρού και τότε ξεκίνησε ένας νέος αγώνας δρόμου για τους σοκαρισμένους γονείς.

Αστυνομικοί στα διόδια Αφιδνών την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας 5/2- Eurokinissi

Αστυνομικοί στα διόδια Αφιδνών την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας 5/2- Eurokinissi

Οι άνδρες της αστυνομίας ανέλαβαν τη γρήγορη μεταφορά της μητέρας και του βρέφους στο νοσοκομείο, ανοίγοντας τον δρόμο με το περιπολικό. Όπως περιέγραψε η μητέρα του μωρού, μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν φτάσει στην Πεντέλη, με τους αστυνομικούς να συνεννοούνται με συναδέλφους τους μέσω ασυρμάτου για να ανοίξουν οι δρόμοι, να περάσουν φανάρια και να είναι στον μικρότερο δυνατό χρόνο στο νοσοκομείο Παίδων.

«Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε φύγει»-Πώς έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ

Με την άφιξή τους στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανέλαβαν αμέσως το μωρό. Το αγοράκι διαγνώσθηκε με ωτίτιδα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό πριν ανεβάσει απότομα πυρετό. Η νοσηλεία πήγε πολύ καλά ξεπερνώντας και το δεύτερο κρίσιμο - όπως χαρακτηρίζεται - 24ωρο και αν συνεχίσει να είναι απύρετο, θα μπορέσει να επιστρέψει πολύ σύντομα στο σπίτι του στη Λαμία.

Ανακουφισμένοι οι δύο γονείς, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο τους και έκαναν αυθόρμητα και χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι καλύτερο μπορούσαν για το μωράκι τους. «Το ευχαριστώ είναι λίγο…», είπε κλαίγοντας από συγκίνηση, η μητέρα του βρέφους στο LamiaReport, ευχαριστώντας όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, τηνΑστυνομία και φυσικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Παίδων που έκαναν ότι καλύτερο για το παιδί τους.

«Η συνεργασία πυροσβεστών - αστυνομικών ήταν άψογη κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα για να φτάσει το παιδί μου στο νοσοκομείο. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών ήταν συγκινητικό, καθώς εκδηλώθηκε και τις επόμενες ώρες που ρωτούσαν για να μάθουν την εξέλιξη της υγείας του μωρού. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που απέδειξαν ότι πραγματικά υπάρχουν… Άνθρωποι και συγχρόνως ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου», είπε εμφανώς συγκινημένος και ο πατέρας του παιδιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top