Σεισμός Τουρκία: Aγωνιούν οι οικογένειες των Ελλήνων διασωστών

Το Star κατέγραψε αποκλειστικά όλη την επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Πάνω από το τηλέφωνο περιμένουν οι συγγενείς των Ελλήνων διασωστών για να μάθουν νέα τους. Καρδιοχτυπούν βλέποντας την ελληνική αποστολή να επιχειρεί κάτω από τόνους τσιμέντου και το μόνο που παρακαλούν είναι να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς. 

Η απεσταλμένη του Star στην Τουρκία, Κατερίνα Ρίστα, κατέγραψε αποκλειστικά όλη την επιχείρηση των διασωστών της ΕΜΑΚ σε μία ισοπεδωμένη πολυκατοικία. Χρειάζεται απόλυτος συντονισμός και χειρουργικές κινήσεις για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Συγκεντρώνουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν . 

Μπροστά από τα ερείπια, περικυκλωμένοι από πολίτες που τους βλέπουν σαν σωτήρες, παίρνουν τις τελικές αποφάσεις πριν χωθούν ανάμεσα σε τόνους τσιμέντου για να εντοπίσουν κάποιο ίχνος ζωής.   

Σεισμός Τουρκία: Το Star καταγράφει επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια

«Η ανασφάλεια υπάρχει πάντα ως αίσθημα, υπάρχει ως ομπρέλα από πάνω σου. Προσπαθείς να πάρεις τα μέτρα που έχεις εκπαιδευτεί να τα πάρεις, να τα κάνεις σωστά, για να μετριάσεις τον κίνδυνο ή τις συνέπειες ενός ατυχήματος.  Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, υπάρχει ο φόβος» εξήγησε ο Αθανάσιος Μπαλάφας, υποστράτηγος και επιχειρησιακός αρχηγός της ΕΜΑΚ.

Οι οικογένειες των διασωστών αγωνιούν για εκείνους. «Θα ηρεμήσουμε όταν επιστρέψουν» λένε.

«Είμαι εδώ για εσένα»: Η εικόνα που έχει συγκινήσει Έλληνες και Τούρκους

«Μόνο αυτό εύχομαι να γυρίσει με το καλό , όλη η ομάδα, να γυρίσουν όλα τα παιδιά , να είναι καλά». Η μητέρα του διασώστη της 1ης ΕΜΑΚ Νικήτα Νεραντζάκη περιμένει πάνω από το τηλέφωνο για να μάθει νέα από το γιο της.  

Την ίδια αγωνία περνάνε και οι γονείς του Κωνσταντίνου Τσιάλου. Από τη μία καμαρώνουν, όμως, όταν βλέπουν στην τηλεόραση το παιδί τους να σέρνεται στα χαλάσματα, τρέμουν. 

Σεισμός: «Ευχαριστώ» στα ελληνικά είπε η Αϊρίν στους διασώστες της ΕΜΑΚ

Για τον Άκη Φέκα, διασώστη του ΕΚΑΒ, η προσφορά ήταν πάντα μέρος της ζωής του.  Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών , δουλεύει στο ΕΚΑΒ από το 2006. Πρώτη φορά πηγαίνει σε τέτοια καταστροφή, κάτι που κάνει τους δικούς του να ξενυχτάνε μπροστά στην τηλεόραση για να δουν αν είναι καλά.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top