Σεισμός Τουρκία: Βλάβη σε C-130 που μετέφερε μονάδα της ΕΜΑΚ

Επέστρεψε στην Ελλάδα

Οι Έλληνες διασώστες δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό των συνανθρώπων μας στην Τουρκία / Βίντεο Star

Συναγερμός σήμανε στον αέρα το πρωί της Τετάρτης, όταν ένα C-130 που μετέφερε μονάδα της ΕΜΑΚ με προορισμό τα Άδανα, που «ισοπεδώθηκαν» από τον καταστροφικό σεισμό, παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Οι γείτονες ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ»: Οι Τούρκοι ευχαριστούν τους Έλληνες

Το C-130 είχε απογειωθεί νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την πόλη Άδανα, όμως παρουσίασε βλάβη και γύρισε στην Ελευσίνα για τεχνικό έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και δοθεί έγκριση, θα απογειωθεί ξανά για την Τουρκία. 

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση εγκλωβισμένων

Το C-130 μεταφέρει τη δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ που πηγαίνει στην Τουρκία για να προσφέρει βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές.

ΕΜΑΚ στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό

Οι Έλληνες διασώστες παλεύουν με τον χρόνο και το κρύο για τον απεγκλωβισμό των σεισμόπληκτων στην Τουρκία

Σεισμός Τουρκία: Σώζουν ζωές οι Έλληνες διασώστες

Οι Έλληνες διασώστες τις τελευταίες ώρες δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές.

Σήμερα ανέσυραν ζωντανό στην πόλη Χατάι ένα ακόμα παιδί, περίπου 15 ετών, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους πέντε.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον φοβερό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Έτσι ο απολογισμός της τρομερής προσπάθειας που καταβάλλουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μέχρις στιγμής είναι πέντε ζωντανοί και τρεις νεκροί.

Η Ελλάδα στέλνει και 2η αποστολή που θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης για την ανεύρεση ζωντανών στην ισοπεδωμένη πόλη Χατάι από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Θα αποτελείται από 15 μέλη της Β' ΕΜΑΚ με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα. Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top