Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση εγκλωβισμένων

8χρονος ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 52 ώρες

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της 6χρονης από την ελληνική ΕΜΑΚ / ΕΡΤ

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους απεγκλωβισμούς ανθρώπων μέσα από τα χαλάσματα των γκρεμισμένων πολυκατοικιών στην Τουρκία μετά από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. 

«Οι γείτονες ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ»: Οι Τούρκοι ευχαριστούν τους Έλληνες

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και το τσουχτερό κρύο, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν και να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν. 

 

 

Το πρωί της Τετάρτης διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό μετά από 52 ολόκληρες ώρες ένα αγόρι 8 χρόνων που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην περιοχή Χατάι της Τουρκίας.

Σεισμός Τουρκία: «Δεν ξέρω αν θα ζήσω» - Βίντεο μέσα από τα συντρίμμια

Περίπου την ίδια ώρα ένα παιδί μόλις ενός έτους εντοπίστηκε ζωντανό, αν και τραυματισμένο, σε γκρεμισμένο κτίριο στην πόλη Σανλιούρφα.

Τα τουρκικά μέσα δίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης, ώστε να απαλύνουν τον πόνο που έχει προκαλέσει ο θάνατος περίπου 9.500 ανθρώπων στην Τουρκία και τη Συρία. 

Σεισμός Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ένα 11χρονο παιδί και μια γυναίκα

Στο Γκαζιαντέπ, 28 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα συντρίμμια μια μητέρα με τα τρία της παιδιά. 

Στο Χατάι, που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, διασώθηκαν επίσης δύο γυναίκες η Σονγκούλ και η Εμινέ, που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τόνους μπάζων της πολυκατοικίας, όπου έμεναν. 

Σεισμός: Viral η 7χρονη που προστατεύει τον αδελφό της στα συντρίμμια

Δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Safak κατέγραψε τη διάσωση ενός άνδρα, ενώ 44 ώρες μετά τον σεισμό βρέθηκε ζωντανό και σώθηκε ένα αγοράκι μόλις δύο ετών, στο οποίο οι διασώστες έδιναν νερό με τα χέρια τους για να τον κρατήσουν ζωντανό. 

Τα  σωστικά συνεργεία ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν μετά από 22 ώρες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό τον 3χρονο Μιράν.

Μεγάλη η χαρά και για την διάσωση του 16χρονου Σεβάλ αλλά και δύο κοριτσιών και τριών παιδιών από το Χατάι μετά την επιχείρηση διασωστών από την Κωνσταντινούπολη. Όταν ανασύρθηκαν ζωντανοί, ο κόσμος που περίμενε με αγωνία ένα καλό νέο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δοξάζοντας τον Θεό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top