Έπεσε μαχητικό αεροσκάφος Φάντομ κοντά στην Ανδραβίδα

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία - Αναζητούνται οι δύο πιλότοι

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία μετά από ενημέρωση ότι συνετρίβη αεροσκάφος F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι, οι οποίοι και αναζητούνται. Το Phantom F-4 φέρεται να πετούσε σε ζεύγος με ένα άλλο. 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων, που γίνονται στα 8ν.μ. δυτικα του Κατάκολου, συμμετέχουν τρία εναέρια μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος κι ένα ναυαγοσωστικό. Σε ετοιμότητα βρίσκεται κι ένα C-130.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως οι δύο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Περισσότερα σε λίγο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top