«Μάξιμος Σαράφης»: Πήρε από τα θύματά του πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ

Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

Τα θύματα της απάτης μίλησαν στο Star - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα της καλοστημένης απάτης, που φέρεται να είχε στήσει ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης στην υπόθεση «NOVARTIS» περιέγραψαν στο Star και τον Αλέξανδρο Γύγο τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.

«Μάξιμος Σαράφης»: Επίθεση κατά ΝΔ και Γεωργιάδη μέσα από τα κρατητήρια

Τέλη Νοεμβρίου οι αρχές έχουν καταγράψει τηλεφώνημα του «Μάξιμου Σαράφη». Στην άλλη γραμμή είναι μια γυναίκα που της λέει «"Εάν "σκάσει" ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, την πατήσαμε».

Την ίδια περίοδο ένα από τα θύματα του, τον είχε ενημερώσει ότι απευθύνθηκε σε δικηγόρο γιατί 8 μήνες το δάνειο δεν προχωράει. Η επιχειρηματίας μίλησε στο Star.

«Συνολικά μας πήρε 150 χιλιάδες ευρώ. Σε λιγότερο από ένα μήνα «έπεσαν» οι υπογραφές και δόθηκαν τα χρήματα. Ο Σαράφης έχει απίστευτη πειθώ, είναι μοναδικός στα ψέματα. Μας έφερνε μέχρι και σοκολατάκια από τα Αραβικά Εμιράτα» είπε η επιχειρηματίας.

σαραφης θυμα

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση «NOVARTIS», παρουσιαζόταν ως "σωτήρας" σε επιχειρηματίες και κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον 800.000 ευρώ για τη δήθεν διευκόλυνση έκδοσης δανείων με ευνοϊκούς όρους.

«Μου λέει ένας φίλος «ρε  συ έχω ακούσει κάποιος  ότι έχει επαφές με τα Εμιράτα ότι δίνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Εγώ του έλεγα για το business plan για ένα ξενοδοχείο, είχε περίπου 8 εκατομμύρια για να το αγόραζα και μου λέει δεν μπορώ να σου βγάλω 8 εκατομμύρια είναι από 15 και πάνω» είπε ένας άλλος επιχειρηματίας.

σαράφης θύμα

Όταν ήδη είχαν κάποιον πελάτη του έλεγαν ότι θα πάρει προμήθεια 2% αν καταφέρει να πείσει και κάποιον άλλο να πάρει δάνειο από την ανύπαρκτη εταιρία. 

60χρονος επιχειρηματίας από την Αθήνα, ένα από τα θύματα του, έμεινε έκπληκτος όταν τον ενημέρωσε η αστυνομία για την απάτη. «Μας έφερνε συμβάσεις, καθημερινά στο γραφείο του. Και έμπιστος και διασυνδέσεις, μου έλεγε ότι ξέρει κόσμο…Όταν με κάλεσε η αστυνομία 14 Δεκεμβρίου… δηλαδή τους ανθρώπους πήγα να τους βγάλω… δεν το πίστευα, δεν το πίστευα» περιέγραψε.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον «Μάξιμο Σαράφη»

Αναμένεται να ζητηθεί δημοσιοποίηση των στοιχείων του «Σαράφη» και των υπόλοιπων μελών, καθώς  οι Αρχές εκτιμούν ότι θα βρεθούν και άλλα θύματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top