Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον «Μάξιμο Σαράφη»

Η εταιρία του έταζε μεγάλα δάνεια σε επιχειρηματίες έναντι υψηλού αντιτίμου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον «προστατευόμενο μάρτυρα» της Novartis, «Μάξιμο Σαράφη».  Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη ως ο ιθύνων νους μιας οργάνωσης που έταζε δάνεια, έναντι υψηλού αντίτιμου για τη διαμεσολάβηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου, η εταιρία του «Μάξιμου Σαράφη» έταζε δάνεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε επιχειρηματίες όλων των ειδών, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό για διάφορες χώρες. Για τη διαδικασία αυτή όμως, λάμβανε μεγάλα ποσά. 

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Ειδικότερα, όταν ξεκινούσε η διαδικασία, τα πρώτα 100.000 ευρώ πήγαιναν στην τσέπη του, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί επίσης δύο συνεργοί του. Υπάρχει ένας ακόμη Ινδός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο τελευταίος φέρεται να έκανε βιντεοκλήσεις με τα θύματα για να τα πείσει. Όσο για τα ποσά, η εταιρία έλεγε ότι διαχειρίζεται μόνο δάνεια άνω των 15 εκατ. ευρώ.

«Ο δικός μου εντολέας αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την κατηγορία. Όσον αφορά στο κατηγορητήριο δεν έχει σχηματιστεί για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε άποψη. Σε κάθε περίπτωση ο δικός μου εντολέας δε θα αποτελέσει πολιτικό παιχνίδι και εξιλαστήριο θύμα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο συνήγορος του «Μάξιμου Σαράφη», Κωνσταντίνος Γώγος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top