Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα - Οι πίστες που μπορείτε να επισκεφτείτε

Πού λειτουργούν οι αναβατήρες και τα lifts

Ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων του Star / Χιόνια στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Η κακοκαιρία έχει και τα θετικά της. Οι βουνοπλαγιές έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά και στα χιονοδρομικά κέντρα το έχει στρώσει για τα καλά. Ώρα για σκι! 

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα

Πού θα πάμε για σκι το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το Σάββατο ανοίγουν τα 3-5 Πηγάδια και το Σέλι. Οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους εκδρομείς εφόσον οι συνθήκες χιονοκάλυψης προσφέρονται για ασφαλή χιονοδρομία. 

Φαλακρό: Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα λειτουργήσουν οι 2 συρόμενοι και τα 2 baby lifts.

Καϊμακτσαλάν: Λειτουργούν αναβατήρες και ένα baby lift. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι σχεδόν άπνοια. Σε λειτουργία βρίσκονται το lift Μετερίζι με τις πίστες 7 – 8 και το Baby lift ενώ σε αναμονή βρίσκεται το lift της Σαραντόβρυσης 2 λόγω χαμηλής ορατότητας. 

Μέτσοβο: Το χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιο στην κορυφή της Πίνδου αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης. 

Παρνασσός: Λειτουργούν τα Κελάρια, ο Βάκχος και ο Αίολος, ενώ το Σάββατο θα ανοίξουν και άλλοι αναβατήρες. Ιδιαίτερα δημοφιλές χειμερινό θέρετρο χάρη στις 23 πίστες, τους 17 αναβατήρες και τις 7 χιονοδρομικές διαδρομές του. 

Κακοκαιρία: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά

Προσβάσιμο και για άτομα με προβλήματα κινητικότητας με ειδικές ράμπες που εξασφαλίζουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές, ενώ το ειδικό ηλεκτροκίνητο και φιλικό προς το περιβάλλον χιονοαμαξίδιο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στα χιόνια.

Καλάβρυτα: Ανοιχτοί πέντε αναβατήρες και επτά πίστες.

Βασιλίτσα: Ανοιχτό το χιονοδρομικό με τρεις αναβατήρες, ένα baby lift και δέκα πίστες σε λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top