Πότε θα μειωθούν τα περιστατικά γρίπης και ιώσεων - Τι λένε οι ειδικοί

«Για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες»

Όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Για την έξαρση των ιώσεων αλλά και το πότε αναμένεται να μειωθούν τα περιστατικά γρίπης μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, Ματίνα Παγώνη. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας τη γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Έχουν εμφανιστεί τέσσερις ιοί ταυτόχρονα » - Τι συστήνουν οι γιατροί

«Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις και είχαμε πει ότι από τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο θα έχουμε έξαρση. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για δυόμιση χρόνια, δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση σε όποιον ιό έμπαινε μέσα, όπως ήταν το 2018 ή το 2019. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Για τις νοσηλείες Covid ανέφερε ότι έχουν μειωθεί τα περιστατικά νοσηλευόμενων στις απλές κλίνες. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές «Kraken» και «Όρθρος». «Εχουμε μόνο 9 περιστατικά της Kraken στη χώρα μας. Η Όρθρος έχει 15 περιστατικά», επισήμανε η κ. Παγώνη.

Σε έξαρση οι ιώσεις: «Τα παιδιά μπορούν να νοσούν ταυτόχρονα με 4-5 ιούς»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top