Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Γιατί ζητούν συγγνώμη αφού δεν έκαναν κάτι;»

Συγκλονίζουν τα λόγια του - Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 νεαροί

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού- «Θέλουμε την ανωτάτη των ποινών» λέει ο θείος του Άλκη στον Στρατή Λημνιό

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η τρίτη συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, πρώτος καταθέτει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται τη Δευτέρα 23/1 η δίκη για τη δολοφονία του

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού. Ο άνθρωπος που έχασε τόσο άδικα τον 19χρονο γιο του «λύγισε» όταν περιέγραψε τις τελευταίες του στιγμές. 

«Ήταν προσχεδιασμένα όλα. Όλοι μαζί πήγαν και οι 12. Όταν χτυπούσαν τον Άλκη και φώναζε "μη χτυπάτε άλλο"...» είπε συντετριμμένος και πρόσθεσε: «Θα συμπεριφερόταν άνθρωπος έτσι; Δεν ξέρω που είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και έφτασαν σε αυτό το επίπεδο».

Ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας. Η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που με συμβούλευε να είμαι ευγενής στους συνανθρώπους και να μην εκνευρίζομαι

Σε ερώτηση του συνηγόρου της οικογένειας, ο πατέρας του Άλκη υποστήριξε πως «Ο σκοπός τους είναι ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν» και διερωτήθηκε γιατί να ζητούν συγνώμη αφού δεν έκαναν κάτι. Σημείωσαν ότι με αυτό που έπραξαν, κατέστρεψαν όχι μόνο τη ζωή του Άλκη αλλά και όλης της οικογένειας.  

Δίκη Άλκη Καμπανού: Τι υποστήριξαν οι 12 κατηγορούμενοι

Στη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να αναπτύξουν σύντομα τη θέση τους, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ο βασικός ισχυρισμός τους σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του αδικοχαμένου πρωτοετή φοιτητή Άλκη Καμπανού συνοψίζεται στο ότι κανείς εξ αυτών δεν τον χτύπησε, ούτε καν τον ακούμπησε, παρότι άπαντες παραδέχονται ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Την ίδια στάση τηρούν και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου, και μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων αποδέχεται ότι χτύπησε έναν εξ αυτών. Στις τοποθετήσεις τους όλοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το θανατηφόρο συμβάν και κάποιοι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου.

Δίκη Άλκη: Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 12 νεαρούς

Φορώντας μαύρες προστατευτικές μάσκες και έχοντας σκυμμένα τα κεφάλια τους, παρακολούθησαν νωρίτερα την εισαγγελέα να διαβάζει τις εις βάρος τους αποδοθείσες κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και σε απόπειρα, από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Όλοι διώκονται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την επέκταση των κατηγοριών και για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποβάλλοντας προφορικά μήνυση σε βάρος των κατηγορουμένων. Προς τον σκοπό αυτό ζήτησε μετά το πέρας της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να διερευνηθούν οι παραπάνω πράξεις.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Επεισόδια έξω από το δικαστήριο για τη δολοφονία

Στο μεταξύ, μικρής διάρκειας ένταση επικράτησε, χθες το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών αποδοκίμασε λεκτικά τους κατηγορούμενους κατά τη μεταγωγή τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top