Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του

«Δύσκολη ημέρα. Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε» είπε ο πατέρας του 19χρονου

Το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ για τη συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας. Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Λίγο πριν την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο- φωτογραφία INTIME

Δίκη Άλκη Καμπανού: Λίγο πριν την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο- φωτογραφία INTIME

Στο εδώλιο κάθονταιθ οι 12 νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία -με οπαδικά κίνητρα- του 19χρονου φοιτητή, που συγκλόνισε πριν από έναν χρόνο όλη την Ελλάδα. Σήμερα, έφτασαν στα δικαστήρια και οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο από την πίσω πόρτα. Έξω ακούγονταν φωνές και γιουχαΐσματα. Ομάδα ατόμων, που φώναζε συνθήματα, προσπάθησε να πλησιάσει τους κατηγορούμενους, όμως η στυνομία δεν το επέτρεψε.

Άλκης Καμπανός: «Οι κατηγορούμενοι βγήκαν για να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή»

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι, ηλικίας 21 έως 26 ετών, έχουν όλοι τους προφυλακιστεί σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. 

Ο πατέρας του Άλκη προσερχόμενος στα δικαστήρια την περασμένη Τετάρτη/ φωτογραφία Eurokinissi

Ο πατέρας του Άλκη προσερχόμενος στα δικαστήρια την περασμένη Τετάρτη/ φωτογραφία Eurokinissi

Οι γονείς του άτυχου Άλκη ήρθαν αντιμέτωποι, την περασμένη Τετάρτη, με τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γιου τους. Σήμερα, έφτασαν στο δικαστήριο μαζί με φίλους του Άλκη. 

«Δύσκολη στιγμή. Δύσκολη ημέρα. Είναι πολύ βαρύ. Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

«Ήρθαν όλοι μαζί, γονείς και φίλοι του Άλκη. Όλο αυτό το διάστημα έχουν δεθεί μεταξύ τους. Οι γονείς προσπαθούν να μάθουν κάθε λεπτομέρεια για τον θάνατο του παιδιού τους» σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας. 

Άλκης Καμπανός: Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του 19χρονου φοιτητή

Οι 12 νεαροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, το πόρισμα της οποίας ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα του και χτυπήματα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022,  επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top