Πτήση Ryanair: Το χρονικό του θρίλερ στον αέρα και ο ρόλος των F-16

Αρνητικός ο έλεγχος για ύπαρξη βόμβας στο αεροσκάφος

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το θρίλερ στον αέρα με την πτήση της Ryanair από Πολωνία

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς υπήρχε πληροφορία για βόμβα σε αεροπλάνο απο την Πολωνία με 192 επιβάτες. Μαχητικά αεροσκάφη το συνόδευσαν μέχρι να προσγειωθεί, ενώ το θρίλερ έλαβε τέλος όταν ολοκληρώθηκε ό έλεγχος στους επιβάτες, τις αποσκευές και τους χώρους του αεροσκάφους της Ryanair.

«Ελ. Βενιζέλος»: Λήξη συναγερμού - Δε βρέθηκε κάτι ύποπτο στο αεροπλάνο

Όπως μετέδωσε από το αεροδρόμιο ο Αλέξανδρος Γύγος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και είναι αρνητικός για την ύπαρξη βόμβας.

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είχαν σπεύσει  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ. Έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, των αποσκευών και στη συνέχεια των χώρων του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, το πλήρωμα, για να μην τρομοκρατηθούν οι επιβάτες του αεροσκάφους, δεν τους είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο να υπάρχει βόμβα.

Οι επιβάτες δεν είχαν καταλάβει ότι τους συνόδευε ζεύγος των ελληνικών μαχητικών.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Ryanair δεν ήξεραν για τον κίνδυνο βόμβας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Ελ. Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε αεροπλάνο μετά από ειδοποίηση για βόμβα

 Το χρονικό του θρίλερ 

Το Boeing 737 της Ryanair απογειώθηκε το απόγευμα από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα και ενώ πετούσε πάνω από την Ουγγαρία, ο πιλότος ειδοποίησε ότι πιθανόν υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος, επρόκειτο δηλαδή για μια περίπτωση απειλής  Renegade.

 Το χρονικό του θρίλερ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο Star, αμέσως ενημερώθηκε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα το Νατοϊκό Στρατηγείο Νοτίου Ευρώπης και δόθηκε εντολή άμεσης απογείωσης, αρχικά σε Ουγγρικά μαχητικά να πλησιάσουν και να συνοδεύσουν το  Boeing.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος μπήκε στη Σερβία ασυνόδευτο από συμμαχικά μαχητικά, καθώς η χώρα αυτή δεν είναι στο ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί από τη Συμμαχία και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, το οποίο διέταξε την άμεση απογείωση δύο F-16 Block 30 από την 330 Μοίρα της Νέας Αγχιάλου. Επειδή η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει την ευθύνη για τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν μέχρι το βόρειο άκρο της χώρας αυτής και «έπιασαν» το Boeing, μόλις αυτό μπήκε στο FIR των Σκοπίων.

 Το χρονικό του θρίλερ 

Από εκείνη τη στιγμή, τα ελληνικά F-16 το συνόδευαν συνέχεια μέχρι να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» και πάντα πετώντας πάνω από θάλασσα, όπως προβλέπεται, για λόγους ασφαλείας.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top