Ήρθαν τα τριπλά τεστ στα φαρμακεία - Τι ανιχνεύουν και πόσο αξιόπιστα είναι

Σαρώνει το «κοκτέιλ» ιώσεων και κορωνοϊού

Πόσο αξιόπιστα είναι τα τριπλά τεστ για κορωνοϊό και άλλες ιώσεις / Βίντεο από ΕΡΤ

Mετά τα διπλά τεστ, στα φαρμακεία έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους και τα τριπλά self-test, τα οποία εκτός από τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη Α και Β, μπορούν να δίνουν αποτέλεσμα και για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Κορωνοϊός: Μετά την Κράκεν ήρθε ο Όρθρος - Όσα ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

Οι ειδικοί είχαν επισημάνει ήδη από τα μέσα του φθινοπώρου το φαινόμενο της τριδημίας (εποχική γρίπη, κωρονοϊός, RSV), αλλά και το ενδεχόμενο οι πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνύπαρξη πολλών αναπνευστικών ιών ταυτόχρονα.

Σε έξαρση οι ιώσεις: «Τα παιδιά μπορούν να νοσούν ταυτόχρονα με 4-5 ιούς»

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Νικολαϊδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, τα τριπλά τεστ που έφθασαν στα φαρμακεία ανιχνεύουν την εποχική γρίπη, τον κορωνοϊό και τον RSV, δηλαδή τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό. Οπως είπε στην ΕΡΤ, η ακρίβεια του αποτελέσματός τους φθάνει το 99%, ενώ η χρήση τους είναι πολύ απλή.

Στο πλαίσιο της αυτοδιάγνωσης μάλιστα, αναμένεται να αφιχθούν το επόμενο διάστημα και self-test για τον στρεπτόκοκκο, συμπλήρωσε ο κ. Νικολαϊδης.

Υπενθυμίζεται ότι το «κοκτέιλ» ιώσεων και κορωνοϊού «σαρώνει» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο. Μάλιστα, πολλά είναι εκείνα που εμφανίζουν ταυτόχρονα 4-5 ιούς, ενώ αύξηση παρουσιάζεται και στις νοσηλείες.

«Σαρώνουν» οι ιώσεις στα παιδιά - Γεμάτα τα Επείγοντα

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top