«Σαρώνουν» οι ιώσεις στα παιδιά - Γεμάτα τα Επείγοντα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις σε φάρμακα»

Βίντεο από STAR για το εκρηκτικό κοκτέιλ ιών

Το εκρηκτικό κοκτέιλ των ιών, του RSV - που πλήττει κυρίως βρέφη κάτω των 2 ετών - της γρίπης και του κορωνοϊό, οδηγεί τους γονείς στα νοσοκομεία, όπου στις εφημερίες φτάνουν τουλάχιστον 430 παιδιά με συμπτώματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της Ελλάδας. «Αυτό οφείλεται στο ότι τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν είχαν εκτεθεί σε αυτές τις ιώσεις νήπια και βρέφη.», τονίζει ο Παιδίατρος κι Επιστημονικός Συνεργάτης Παιδιατρικής ΑΠΘ, Νίκος Καρανταγλής στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το STAR.

Ελλείψεις φαρμάκων: Απλοί τρόποι για να πέσει ο πυρετός στα παιδιά

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει στο STAR πως και στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων. «Η έλλειψη βασικών φαρμάκων στα νοσοκομεία ή η περιορισμένη διάθεση, παρακεταμόλη, αντιπηκτικά, εισπνεόμενα, καρδιολογικά φάρμακα, ακόμη και εισαγόμενα όπως προωθημένα αντιβιοτικά ή φάρμακα για τους αιματολογικούς ασθενείς είναι καθημερινά προβλήματα για τους εργαζόμενους.», υπογραμμίζει. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλά στο STAR

«Πραγματικά, τσακώνονται κάθε μέρα οι φαρμακοποιοί με τον ΕΟΦ με τις εταιρείες για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα για τα νοσοκομεία για να μην κινδυνεύσουν οι ζωές ασθενών και τα καταφέρνουν μια χαρά μέχρι τώρα.», προσθέτει. 

Αυξημένη προσέλευση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διαθέτει 8 κλίνες για όλη τη Bόρεια Ελλάδα, τις τελευταίες μέρες όμως είναι ασφυκτικά γεμάτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ραλλιώ Λεπίδου για το STAR. «Πολλά παιδιά είναι διασωληνωμένα στο Ιπποκράτειο, τα 8 παιδάκια με ίωση με προβλήματα αναπνευστικό.», όπως υπογράμμισε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Γρίπη–κορωνοϊός: «Όχι» Κεραμέως σε κλείσιμο σχολείων ή υποχρεωτική μάσκα

Η ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εξυπηρετεί τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, με την κατάσταση να είναι οριακή, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του STAR η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ.«Έχουμε 5 κλίνες και 2 covid. Χθες ήταν γεμάτες οι 5.», λέει ο Διευθυντής ΜΕΘ Νεογνών και Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.  

Ανήσυχοι οι γιατροί για το κενό ανοσίας, τη γρίπη και τον RSV

Το ΠΑΓΝΗ διαθέτει 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και νησιά που ανήκουν στην 7η ΥΠΕ, όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του STAR η Γωγώ Αποστολάκη. «Πολλοί ασθενείς έχουν ιογενείς λοιμώξεις», αναφέρει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Έρχεται νέο «κύμα» λοιμώξεων του αναπνευστικού - «Καμπανάκι» γιατρών

Πάντως, σε αντίθεση με τα παιδιατρικά νοσοκομεία της περιφέρειας, υπάρχει ακόμα πληρότητα στις ΜΕΘ των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής. Υπάρχουν, δηλαδή, διαθέσιμα κρεβάτια σε περίπτωση που οι επόμενες εβδομάδες γίνουν ακόμα πιο δύσκολες.

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top