Γρίπη–κορωνοϊός: «Όχι» Κεραμέως σε κλείσιμο σχολείων ή υποχρεωτική μάσκα

Τι είπε η υπουργός Παιδείας για τις απουσίες

Καμία εισήγηση δεν έχει δεχθεί το υπουργείο Παιδείας από την επιτροπή των ειδικών ούτε για κλείσιμο των σχολείων ούτε για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των ιώσεων.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας ότι το εκρηκτικό κοκτέλι ιώσεων και κορωνοϊού δεν αλλάζει τα δεδομένα για τα σχολεία.

«Έχουν εμφανιστεί τέσσερις ιοί ταυτόχρονα » - Τι συστήνουν οι γιατροί

«Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Όποιο παιδί και όποια οικογένεια θέλει να προστατευτεί, μπορεί να τη βάζει στο σχολείο», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, το υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή «έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια “ύποπτα” συμπτώματα».

 

Ανήσυχοι οι γιατροί για το κενό ανοσίας, τη γρίπη και τον RSV

Όσον αφορά τις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες. Ειδικότερα, από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, δε θα προσμετρώνται απουσίες μέχρι και πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Ανήσυχοι οι ειδικοί για το κοκτέιλ γρίπης και κορωνοϊού

Οι ειδικοί, πάντως, εκφράζουν ξεκάθαρα την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων, εξαιτίας της πολύ μεγάλης έξαρσης γρίπης και ιώσεων και με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία δέχονται καθημερινά πίεση.

Έρχεται νέο «κύμα» λοιμώξεων του αναπνευστικού - «Καμπανάκι» γιατρών

«Τα σχολεία συμμετέχουν ένα 20-25% στην αύξηση της νοσηρότητας και αυτό θα γίνει και τώρα. Από εκεί και πέρα έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, βόλτες, παιδότοπους, δεν σταματάνε αυτά» είπε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας στον ANT1.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το επόμενο διάστημα θα δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

«Το peak θα είναι μετά τις 15 Ιανουαρίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου», εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Ματίνα Παγώνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top