Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο πλευρό της Άννας- Μαρίας η βασίλισσα Σοφία

Η απουσία του Ουίλιαμ από την κηδεία του νονού του

Ισχυροί δεσμοί ενώνουν την επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, με την Ελλάδα. Βρίσκεται ακόμα στη χώρα μας στο πλευρό της νύφης της Άννας- Μαρίας, μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μαζί τις συνάντησε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, μετά το γεύμα τους στο κέντρο της Αθήνας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παιδιά και εγγόνια επισκέφθηκαν την Άννα- Μαρία

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφίας, βγήκε μαζί με τη χήρα του αδερφού της, Άννα- Μαρία και μέλη της οικογένειάς τους από την Αθηναϊκή Λέσχη. Έχουν μόλις γευματίσει και αναχωρούν για το ξενοδοχείο τους στον Λυκαβηττό. Η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά της Σοφίας. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η πρώτη έξοδος της Άννας-Μαρίας μετά την κηδεία

«Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βιώνει μια πολύ ταραχώδη αρχή του χρόνου. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει τον αδερφό της στην τελευταία του κατοικία. Αυτές είναι δύσκολες μέρες για τη μονάρχη» μετέδωσε η ισπανική τηλεόραση. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος του με την Άννα – Μαρία στην Αθήνα

Στο πλευρό της τις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικογένεια της βρίσκεται η αδερφή της Ειρήνη. Η τέως πριγκίπισσα με το χαμηλό προφίλ και τον αθόρυβο τρόπο ζωής δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ επισκέπτεται συχνά την Αθήνα καθώς διατηρεί εδώ ένα μικρό διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη. Είναι εκείνη που στηρίζει την αδερφή της, η οποία δεν έχει περάσει και λίγα με τα ερωτικά και οικονομικά σκάνδαλα του συζύγου της, Χουάν Κάρλος.

Άννα - Μαρία και βασίλισσα Σοφία/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Άννα - Μαρία και βασίλισσα Σοφία/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Το ισπανικό περιοδικό Hola αφιερώνει στη Σοφία το εξώφυλλό του, με φωτογραφία από την κηδεία του αδερφού της, γράφοντας ότι η βασιλική οικογένεια επανενώθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η απουσία του Ουίλιαμ από την κηδεία του νονού του

Στο πένθος της Σοφίας όμως, δε στάθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Έβαλε λευκή ποδιά και συμμετείχε σε μάθημα μαγειρικής στο Berkshire, ενώ οι «γαλαζοαίματοι» της Ευρώπης έλεγαν το τελευταίο αντίο στον νονό του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Ο ευρωπαϊκός τύπος τον κατακεραυνώνει με πρώτο το γερμανικό RTL.

«Ποδιά μαγειρικής αντί για πένθιμο σακάκι», «Γι' αυτό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απουσίαζε από την κηδεία του νονού του Κωνσταντίνου Β';» σχολίασε.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ φαίνεται πως δεν άλλαξε τη ροή των υποχρεώσεων του στην Αγγλία, ούτε για την κηδεία του Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν δεύτερος ξάδερφος του βασιλιά Καρόλου. Η εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, η πριγκίπισσα Άννα ήρθε με τον σύζυγό της τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αθήνα κατευθείαν από την Κύπρο, όπου πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη.

Τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου εκπροσώπησε η Λαίδη Γκαμπριέλα Κίνγκστον, κόρη του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, της οποίας ένας από τους νονούς ήταν επίσης ο τέως βασιλιάς.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top