Πάτρα: Δε θα απολογηθεί σήμερα η 33χρονη μητέρα - Επιστρέφει στη φυλακή

Δεν έχει αποφανθεί το Συμβούλιο για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίχθηκε η απολογία της μητέρας από την Πάτρα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Δεν θα απολογηθεί τελικά σήμερα για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα. Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας δεν έχει αποφανθεί ακομά σχετικά με την αίτηση αυτή.

Πάτρα: «Μην αποκλείσετε να μην κρατηθεί προσωρινά η μάνα των τριών παιδιών»

Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα αυτό κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σε περίπτωση που η ανακρίτρια δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση, ενώ είναι πιθανό να μπλοκάρει και την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης. Πάντως, δεν είναι σίγουρο το εάν τελικά σήμερα θα πραγματοποιηθεί η απολογία της για ακόμη ένα λόγο. Η κατηγορούμενη, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και  κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή η κατηγορουμένη μητέρα της Πάτρας για την απολογία της όσον αφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας / Φωτογραφία Eurokinissi

Πρόκειται για αίτημα που κατατέθηκε την παραμονή της προγραμματισμένης απολογίας της - και μετά από δυο προθεσμίες που έχει ήδη λάβει η κατηγορούμενη από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Πάτρα: Τρίτη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η μητέρα των τριών παιδιών

Είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα και στο παρελθόν και έγινε δεκτό

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως σε διαφορετική περίπτωση «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι: «Δε θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων» / Φωτογραφία Eurokinissi

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε ξανά, αλλά «μυστικά» αυτή τη φορά

Σε κάθε περίπτωση, η υπεράσπιση της μάνας των τριών παιδιών στην υπόθεση της Πάτρας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» και προανήγγειλε «συγκλονιστικές ανατροπές» από τις οποίες «κάποιοι θα πάνε φυλακή». 

Η κατηγορούμενη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, εκτός απότ ις κατηγορίες που τη βαραίνουν για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας, αναμένει και την έναρξη της δίκης της, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας / Φωτογραφία Eurokinissi

Από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται η μάνα των αδικοχαμένων παιδίων στην Πάτρα μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, την οποία αντιμετωπίζει, καθώς σύμφωνα με τις αρχές ευθύνεται για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Ταυτόχρονα, αναμένει και την έναρξη της δίκης της, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top