Πάτρα: «Μην αποκλείσετε να μην κρατηθεί προσωρινά η μάνα των τριών παιδιών»

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τη Μαλένα και την Ίριδα η 33χρονη

Η άφιξη της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα στα δικαστήρια - Βίντεο star.gr

Προθεσμία να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου έλαβε η μητέρα των τριών κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στην Πάτρα,  η οποία εμφανίστηκε ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τι λέει η οικογένεια Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας & Ίριδας

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται στις 16 Νοεμβρίου να ζητήσει και νέα προθεσμία. 

«Δεν μπορείτε να αποκλείσετε αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζητήσουμε και νέα προθεσμία. Θέλω να πιστεύυω ότι δε θα γίνει, γιατί η ταλαιπωρία της είναι μεγάλη. Ισχυρίζεται ότι είναι αθώα. Πρέπει να το τελειώνουμε γρηγορότερα. Η ανακρίτρια μπορεί να σηκώσει το βάρος. Μην αποκλείσετε η κατηγορούμενη να μην κρατηθεί προσωρινά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ποινιολόγος.

Μάλιστα χαρακτήρισε έκθεση ιδεών το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και υποστήριξε ότι η μητέρα και η αδερφή της κατηγορουμένης του είπαν ότι η 34χρονη βασανίστηκε και πως οι αστυνομικοί τη χτύπησαν και μετά την έβαλαν να υπογράψει χαρτί ότι δεν την πείραξαν. 

Όσα είπε ο δικηγόρος της 33χρονης μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί - star.gr

Η ανακρίτρια, μετά από έρευνα που διήρκεσε περίπου δυόμιση μήνες, συνέταξε το νέο κατηγορητήριο σε βάρος της 33χρονης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στις αρχές Αυγούστου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Μαλένα και Ίριδα

Η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα κλήθηκε να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στο πλαίσιο της έρευνας από το ανακριτικό γραφείο πέρασαν δεκάδες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι ιατροδικαστές Ν. Καρακούκης και Ν. Καλόγρηας, οι οποίοι συνέταξαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση και και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός. 

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε ξανά, αλλά «μυστικά» αυτή τη φορά

Ως μάρτυρες κατέθεσαν επίσης  και οι ιατροδικαστές Α.Τσιόλα και Χρ.Τσάκωνα που είχαν υπογράψει τις αρχικές εκθέσεις και απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια. Εκτός από τους ιατροδικαστές, στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας έχουν καταθέσει γιατροί, νοσηλευτές και συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Διαφωτιστικές οι μαρτυρίες των γιατρών για τον θάνατο της Μαλένας

Η  33χρονη είναι ήδη προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top