Άρειος Πάγος: Αναίρεση της απόφασης για ελαφρυντικό στον Κορκονέα

Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί

Ρεπορτάζ του Star για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αναίρεση της απόφασης με την οποία δόθηκε ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση για το ελαφρυντικό είχε παρθεί από το εφετείο Λαμίας και έτσι είχε σπάσει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Να μην αποφυλακιστεί ο Κορκονέας ζητά η οικογένεια

Είναι η δεύτερη φορά που φτάνει η συγκεκριμένη υπόθεση στον Άρειο Πάγο καθώς η επίμαχη απόφαση έχει αναιρεθεί μια ακόμα φορά αλλά το εφετείο Λαμίας είχε επιμείνει στη χορήγηση ελαφρυντικού.

Το ανώτατο δικαστήριο θα εξετάσει εκ νέου την προσφυγή της οικογένειας Κορκονέα και θα αποφασίσει αν θα ξαναστείλει την υπόθεση στο Εφετείο.

Το ελαφρυντικό που είχε αναγνωριστεί ήταν ο πρότερος σύννομος βίος και αναγνωρίστηκε με 4 ψήφους υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών).

Υπενθυμίζεται πως το 2010, στην πρώτη δίκη, δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Ελεύθερος ο Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας

Στη συνέχεια, το 2019 τα ισόβια έσπασαν και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αμφισβητήσει όμως την απόφαση για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top