Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Να μην αποφυλακιστεί ο Κορκονέας ζητά η οικογένεια

«Πραξικομματική Παράκαμψη» η απόφαση να αναγνωριστεί ελαφρυντικό

Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στον Κορκονέα - Βίντεο από Star

Η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε από τον Άρειο Πάγο, μέσω των δικηγόρων της, να κάνει άσκηση νέας αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ελεύθερος ο Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας

Οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισαν την απόφαση που αναγνώρισε και πάλι το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «πραξικομματική παράκαμψη».

Μητέρα Γρηγορόπουλου: «Η απόφαση για τον Κορκονέα είναι προσβλητική»

Συγκεκριμένα το επίσημο διάβημα των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρει μεταξύ άλλων πως: 

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας.

Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν τις συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί. Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών.

ΣΥΡΙΖΑ για Κορκονέα: Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο

Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει. Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…»
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top