Μητέρα Γρηγορόπουλου: «Η απόφαση για τον Κορκονέα είναι προσβλητική»

«Ξεσπά» η Τζίνα Τσαλικιάν - «Δεν έχω δικαιωθεί»

Ελεύθερος θα είναι από αύριο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο αστυνομικός που πριν από 14 χρόνια σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Το εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. «Προσβλητική αυτή απόφαση για τη μνήμη του παιδιού μου», λέει η μητέρα του Αλέξανδρου.  

Το βράδυ της 6ης  Δεκεμβρίου του 2008 ο γιος της έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του τότε ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 14 χρόνια, μαζεύει δύναμη και  παλεύει για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού της. Έσφιξε τα δόντια, όταν τα ισόβια του δολοφόνου του Αλέξανδρου «έσπασαν». Στο εφετείο της Λαμίας πίστευε στην ανατροπή της απόφασης, όμως δεν ήρθε.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, «ξέσπασε» μετά την απόφαση:

Η απόφαση είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην Ελληνική Δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο. Δεν έχω δικαιωθεί.

μητέρα Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Οι ένορκοι με 4 ψήφους υπέρ έναντι των 3 κατά από τους τακτικούς δικαστές  αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον  Επ Κορκονέα.

«Οι ένορκοι μπήκαν χωρίς γνώση της υπόθεσης, αποφάσισαν οτι χορηγείται ελαφρυντικό, ενώ υποτίθεται ότι οι τακτικές δικαστίνες μειοψήφισαν. Είναι προφάσεις. Και κουτοπόνηρη στάση να κρύβονται πίσω απο τους ενόρκους», ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ο πρώην ειδικός φρουρός, με άσπρα πλέον γένια και φορώντας καπέλο,  προσπαθούσε πάντα να περάσει απαρατήρητος. Αύριο θα βγει από τις φυλακές Δομοκού. Το ιστορικό της δίκης ξεκινά με την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκασε σε ισόβια.

Το εφετείο επιδίκασε 13 χρόνια κάθειρξης, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την επανάληψη της δίκης.

Επανεινδώνας Κορκονέας

Τον Μάρτιο, ο Κορκονέας επέστρεψε στη φυλακή, αντιμετωπίζονταςξανά τα ισόβια. Το εφετείο Λαμίας αναγνώρισε εκ νέου το ελαφρυντικό και ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίζεται. 

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα είναι ελέυθερος, αφού 11 χρόνια ήταν έγκλειστος και σε αυτά προσμετρήθηκαν και τα μεροκάματα που έκανε στη φυλακή.

  
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top