ΣΥΡΙΖΑ για Κορκονέα: Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο

«Για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη»

Επαμεινώνδας Κορκονέας

Έντονη κριτική στη δικαστική απόφαση, που αφήνει ελεύθερο τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναγνωρίζοντας τον πρότερο σύννομο βίο του, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Τσίπρας: Η χώρα αναπνέει χάρη στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 

«Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις “πρότερο σύννομο βίο” σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί. Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ελεύθερος ο Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον. Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες», τονίζει.

Νάσος Ηλιόπουλος για Κορκονέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top