Έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover γρήγορα και αποτελεσματικά

Γιατί τώρα τις γιορτές θα το πιούμε το ποτάκι μας...

Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική περίοδος που συναντιόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περνάμε όμορφα, ενώ στο μενού σίγουρα θα υπάρχει και το αλκοόλ, που θα συνοδεύσει το φαγητό και τη μετέπειτα διασκέδασή μας.

Ξύπνησες με hangover; Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό!

Ίσως και να το παρακάνουμε λίγο, αφού το σηκώνει και η περίσταση... Ποιος δεν έχει ξυπνήσει, άλλωστε, μετά από ξενύχτι, με το κεφάλι του έτοιμο να σπάσει, μουρμουρίζοντας «ορκίζομαι δεν θα ξαναπιώ σταγόνα αλκοόλ στη ζωή μου;». Όλοι, λίγο πολύ θα το έχουμε ζήσει κάποια φορά.

Τι είναι το hangover και γιατί το παθαίνουμε;

Αυτά είναι σημάδια ότι το προηγούμενο βράδυ καταναλώσαμε παραπάνω αλκοόλ απ' ό,τι μπορεί να... αντέξει ο οργανισμός μας. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ευαισθησία στο φώς, πόνος στους μύες, στομαχόπονος και μειωμένη κινητικότητα. Για να μπορέσει το σώμα να επανέλθει σε ισορροπία πρέπει το σύστημα να αποτοξινωθεί και να ξαναγεμίσει με τα απαραίτητα υγρά και θρεπτικές ουσίες.

To αλκοόλ έχει από τη φύση του διουρητική δράση. Επομένως, η αφυδάτωση είναι ενδεχομένως και η κύρια αιτία του πονοκεφάλου που νιώθετε κατά τη διάρκεια του hangover. Ακόμη, ειδικά όταν είστε νηστικοί, το αλκοόλ ενισχύει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, με αποτέλεσμα η έντονη οξύτητα να προκαλεί τον έντονο πόνο και τις γαστρεντερικές διαταραχές.

Επιπλέον, το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυτή πολλές φορές είναι η αιτία για την έντονη ζαλάδα και την κόπωση που προκαλείται από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων οινοπνεύματος. Τέλος, τα προβλήματα στον ύπνο προκύπτουν από την έκπτωση παραγωγής μελατονίνης (ορμόνη του ύπνου) με την κατανάλωση αλκοόλ - με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο ξεκούραστος και ποιοτικός ύπνος.

Cook Beef: Προτείνουν το ιδανικό πρωινό μετά από ένα... δύσκολο hangover!

Tips για να αντιμετωπίσετε το hangover

Το νερό και η σωστή ποσότητα φαγητού είναι η πρόληψη για το hangover

O πρώτος και καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το hangover είναι να προληφθεί. Για την ακρίβεια, για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνετε φροντίζετε να πίνετε ένα ποτήρι νερό. Επιπλέον, πριν την έξοδο ή πριν αρχίσετε να πίνετε, οφείλετε να έχετε φάει καλά ώστε να κρατήσετε υψηλά τα επίπεδα γλυκόζης που θα προσπαθήσει να ρίξει το αλκοόλ.

Σωστή ενυδάτωση

Αν πάλι ξυπνήσετε με έντονα τα συμπτώματα του hangover, φροντίστε να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες νερού και ηλεκτρολύτες, ώστε να αναπληρωθούν τα επίπεδα του μαγνησίου, του καλίου και του νατρίου που αποβάλλετε το προηγούμενο βράδυ. 

Πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες

Θα ήταν ιδανικό ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες, μαζί με λίγο μέλι ή ένα αβγό. 

Ρόφημα μέντας ή χαμομηλιού

Για να επαναφέρετε την ηρεμία στο γαστρεντερικό σας σύστημα, καταναλώστε ένα αφέψημα με μέντα ή χαμομήλι.

Έχεις hangover; Έτσι θα το αντιμετωπίσεις!

Περισσότερες ώρες ύπνου

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε περισσότερο ή να κοιμηθείτε αργότερα μέσα στην ημέρα. Με επιπλέον δύο ώρες ανάπαυσης, θα διαπιστώσετε ότι τα έντονα συμπτώματα θα αρχίσουν να υποχωρούν. 

Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης

Τέλος, για εκείνους που προτιμούν πιο φυτικές λύσεις, είναι ιδανικό ένα σκεύασμα με ginger για την καταπολέμηση της ναυτίας, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να αναπληρώσουν τα χαμένα επίπεδα ενέργειας και ένα συμπλήρωμα διατροφής με αγκινάρα ή γαϊδουράγκαθο για την αποβολή της περίσσειας τον τοξινών που δημιουργήθηκαν από την υπερκατανάλωση οινοπνεύματος.

Τώρα που γνωρίζετε κάποια έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κάποιο τυχόν hangover, σε περίπτωση που το παρακάνετε τώρα στις γιορτές, να περάσετε όμορφα και καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top