Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος που ξυλοκοπούσε παιδιά

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών-Η ίδια έκανε λόγο για σκευωρία

«Χτυπούσε τα παιδάκια, δεν τους φερόταν καλά. Φώναζε όταν γκρινιαζαν, όταν δεν έτρωγαν το φαγητό τους και όταν δυσκολευόταν να κοιμηθούν. Τα χτυπούσε στα μάγουλα ή στα χέρια. Όταν την έβλεπαν κοκκάλωναν.», είπε η μηνύτρια -Kεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star 26.11.22

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος που κατηγορείται ότι χτυπούσε βρέφη έως 1,5 ετών σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν.

«Ξεσπά» μητέρα στο Star: «Πώς μπορείς να χτυπάς ένα μωρό 16 μηνών;»

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απλή σωματική κάκωση και βλάβη σε ανήλικα τελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Αν και δεν έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, αποφάσισε η έφεσή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερη ενόψει του Εφετείου.

H καταγγελία: Κακομεταχειριζόταν 9 παιδιά

Η καταγγελία, που έγινε από συνάδελφό της, αφορούσε σε εννέα παιδιά, που η κατηγορούμενη φέρεται να κακομεταχειριζόταν με διάφορους τρόπους, χτυπώντας τα ή αφήνοντάς τα κάτω με δύναμη. Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε τρία τετελεσμένα αδικήματα και επτά σε απόπειρα (για το ένα βρέφος γίνεται λόγος και για τα δύο).

Στο δικαστήριο κατέθεσαν συνάδελφοι της κατηγορούμενης - μεταξύ των οποίων και αυτή που έκανε την καταγγελία -, γονείς, αλλά και η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού.

«Χτυπούσε τα παιδάκια, δεν τους φερόταν καλά. Φώναζε όταν γκρινιαζαν, όταν δεν έτρωγαν το φαγητό τους και όταν δυσκολευόταν να κοιμηθούν. Τα χτυπούσε στα μάγουλα ή στα χέρια. Όταν την έβλεπαν κοκκάλωναν. Η διοίκηση δεν ήξερε, εγώ δεν είχα πει κάτι. Φοβήθηκα μήπως με απολύσουν και για αυτό δεν είπα κάτι. Σε κάποια στιγμή της είπα "έλα μην το κάνεις αυτό"», είπε η μηνύτρια.

Γονείς που κατέθεσαν δήλωσαν σοκαρισμένοι, ενώ μία συνάδελφός της που κατέθεσε στην αστυνομία ότι είδε την κατηγορούμενη να χτυπά τα βρέφη, στο δικαστήριο αναίρεσε και είπε ότι δεν ισχύουν όσα λέγονται. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, δόθηκε εντολή στο τέλος της δίκης να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα για ψευδορκία.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήκτρια σημείωσε πως η κατηγορούμενη ήταν πάντα υποδειγματική με τα βρέφη.

Μία άλλη βρεφονηπιοκόμος που πλέον δεν εργάζεται στον παιδικό σταθμό και είχε αποχωρήσει πριν προσληφθεί η καταγγέλλουσα είπε πως είχε βρεθεί και αυτή μάρτυρας σε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού, ωστόσο το είπε μόνο στην ιδιοκτήκτρια του σταθμού. Στο κομμάτι αυτό στάθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως οι δύο παιδαγωγοί δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους για να συννενοηθούν για μια «στημένη» καταγγελία, προτείνοντας την ενοχή της.

Η κατηγορούμενη έκανε λόγο για σκευωρία

Στην απολογία της η κατηγορούμενη έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος της, καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κάποιο παιδί.

Η ίδια σημειώσε πως δουλεύει στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό για 28 χρόνια και πρόσθεσε ότι με τη συνάδελφό της που έκανε την καταγγελία συνεργάζονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Το κλίμα στην αρχή ήταν πολύ καλό, ωστόσο μετά ξεκίνησε ένα θέμα. Έκανε παράπονα γιατί μία άλλη έκανε παραπάνω πράγματα. Έγινε ένας καβγάς μεταξύ των δύο γυναικών. Αυτή που έκανε την καταγγελία ξέσπασε, η κάθε μία προσπαθούσε να διεκδικήσει τον χώρο της. Έληξε αυτό και διευθετήθηκε», είπε.

«Νομίζω ότι με φθονούσε, εικάζω γιατί οι άλλες είχαν περισσότερες αρμοδιότητες, μπορεί να ένιωθε παραγκωνισμένη. Μία ημέρα που ήρθε στη δουλειά ήταν πολύ διαφορετική, είχε έναν εκνευρισμό. Ίσως την πείραξε που είχα εγώ τον πρώτο λόγο για όλα. Έχω σοκαριστεί κι εγώ με το πόσες πολλές είναι οι καταγγελίες. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και τη δουλειά μου», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Δυσκολεύτηκα να κάνω ένα παιδί και δεν θα φερόμουν ποτέ έτσι σε ένα παιδί. Όποιον και να ρωτήσετε, λατρεύω όλα τα παιδιά. Με παρουσιάζουν σαν ένα τέρας, κι εγώ είμαι μάνα», είπε κλαίγοντας.

«Την παραμικρή γρατζουνιά να δω θα πάρω τη μαμά και θα της το πω. Πώς θα μπορούσα εγώ να το κάνω αυτό; Πιστεύω ότι είναι σκευωρία σε βάρος μου. Πρώτα από τη μία και μετά παρέσυρε και τις άλλες. Τα αρνούμαι όλα. Ο σκοπός της ίσως είναι να μου πάρει τη θέση. Μπορεί να μην με συμπαθούσε. Εγώ καταλαβαίνω τις μανούλες που είναι επιφυλακτικές όταν έρχονται, γιατί είναι μωράκια και είναι ψυχούλες και κάθε φορά προσπαθώ να τις καθησυχάσω», είπε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τις πράξεις που κατηγορήθηκε.

Πηγή: voria.gr

φωτο UNSPLASH Caleb Woods
  
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top