Θεσσαλονίκη: «Οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τις δηλώσεις του οδηγού»

Η 21χρονη φοιτήτρια παλεύει στην εντατική για τη ζωή της

Όλα όσα είπε ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της 21χρονης Εμμανουέλας, η οποία παρασύρθηκε κι εγκαταλείφθηκε από έναν οδηγό τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11), στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της «Καμάρας», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Η άτυχη φοιτήτρια που έπεσε θύμα αυτού του τροχαίου παλεύει πραγματικά για τη ζωή της. Βρίσκεται σε πάρα πολύ βαριά κατάσταση. Η οικογένεια πάντα ελπίζει σε ένα θαύμα», είπε στο star.gr ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση, Νίκος Ρουσσόπουλος. 

Η 21χρονη Εμμανουέλα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η 21χρονη Εμμανουέλα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά κατάγματα και θλάση σε πνεύμονα και σπλήνα

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: «Την εγκατάλειψα γιατί υπήρχε κόσμος να τη βοηθήσει»

«Προσχηματικές οι δηλώσεις μεταμέλειας του οδηγού»

Όπως ο ίδιος σημείωσε, το κορίτσι έπεσε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού, ο οποίος όχι μόνο τη χτύπησε με το αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανίσει κάθε ίχνος εμπλοκής του

«Δυστυχώς, είναι συνήθης κατάσταση, αυτοκίνητα κυρίως ΙΧ να φέρονται σε άλλα ονόματα και να οδηγούνται από άλλους. Συνήθως δεν οδηγούνται από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Ευτυχώς, για την οικογένεια υπήρξαν τα στοιχεία αυτά που οδήγησαν στην εύρεση και σύλληψή του. 

Οι δηλώσεις του (εμπλεκόμενου) περί μετανοίας και ότι θέλει να μιλήσει με την οικογένεια, θεωρούμε ότι είναι προσχηματικές και γίνονται μόνο και μόνο προκειμένου να τύχει μιας καλύτερης ποινικής αντιμετώπισης.

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο οδηγός που εγκατέλειψε την 21χρονη

Κάποιος, ο οποίος ειλικρινά μετανιώνει για ένα συμβάν, παραμένει εκεί, περιμένει το ΕΚΑΒ, την αστυνομία και είναι στη διάθεση των αρχών. Δεν κοιτάει να εξαφανίσει τα στοιχεία που τον εμπλέκουν. Όταν εμπλέκεσαι σε ένα τόσο σοβαρό τροχαίο που πιθανότητα να στοιχίσει και τη ζωή του θύματος, δεν κοιτάς πώς να κρυφτείς και πώς να μην ανακαλυφθεί η ταυτότητά σου», πρόσθεσε.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας - «Η κατάσταση είναι τραγική»

«Οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τις δηλώσεις του οδηγού»

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, οι γονείς της 21χρονης βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. 

«Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί. Περιμένουν μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό στο νοσοκομείο να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις και το κάθε λεπτό ή δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο.

Όταν στράφηκαν σε εμένα ήταν εξοργισμένοι, κυρίως με την κατάσταση που προσπαθεί να δημιουργηθεί από την πλευρά της υπερασπίσεως, δηλαδή του εμπλεκομένου, ο οποίος έκανε προκλητικές δηλώσεις, ότι η κοπέλα πετάχτηκε κι αν πέρναγε από διάβαση δε θα έχει συμβεί αυτό και ότι δήθεν φοβήθηκε, επειδή δεν είχε άδεια παραμονής, μήπως απελαθεί», είπε.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 21χρονη Έμμα / Φωτογραφία κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 21χρονη / Φωτογραφία κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Δε διαθέτει δίπλωμα ούτε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ούτε ο ιδιοκτήτης του»

Στο μεταξύ κακουργηματική δίωξη απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού, ενώ για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, η οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Συνελήφθη 19χρονη για την παράσυρση της φοιτήτριας

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορείται για κακουργηματική οδήγηση. Την ερχόμενη Τρίτη (29/11) μετά τις 9 το πρωί, στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη κατηγορίας. Το ιδιόμορφο στην υπόθεση είναι ότι δε διαθέτει δίπλωμα ούτε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ούτε ο ιδιοκτήτης του», σχολίασε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top